Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • PLANRITNING
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  1795000 kr

  Driftkostnad:  62380 kr

  Fastigh.bet:  LANDSHÖVDINGEN 1

  Tomtarea:  940 Kvm

  Biarea:  112 Kvm

  Boarea:  312 Kvm

  Priskommentar:  eller bud

  Byggnadsår:  1925

  Byggnadstyp:  Flerfamiljshus

  Ägandeform:  Friköpt - Kommersiell fastighet

  Hyresfastighet med karaktär mitt i Vännäs!

  Köpmangatan 26, Vännäs,
  Villor940 kvm


  Ett klassiskt hyreshus i Vännäs centrala stadsbild är nu till salu, Bankkamrer Grahns villa på Köpmangatan 26 ska nu försäljas. Huset har 3 lägenheter med 3 rok, högt i tak ca 2,80 m, vackra spröjsade fönster och en härlig karaktär i egna våningar. Fjärrvärme. Dubbelgarage och förråd på gården. Välkommen in och kika vidare!

  Pris: 1795000 kr

  Visningar  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  RUMSBESKRIVNING

  Nu finns möjlighet att förvärva en av Vännäs centrums tongivande byggnader, Kamrer Grahns villa på Köpmangatan 26. Huset är K-märkt och rymligt med sina tre våningsplan där vardera lägenhet har en egen våning. Lägenheterna i bottenplan och vån 2 är 112 kvm och inrymmer 3 rum och kök. Lägenheten i vindsplanet är 88 kvm och omfattar 2 rum och kök. Vi äntrar huset via det vackra, glasade vindfånget med dubbeldörrar som ger huset dess speciella karaktär tillsammans med de spröjsade fönsterna, takkuporna och det falsade mansardtaket med dess vinklar. Huset har byggår 1925 och har allt sedan dess sett likadant ut. Bifogat i bilder finns originalritningarna daterade 1924 från O.A Sandströms ritkontor. K-märkningen betyder att det utvändiga ska förbli likadant, tak, fasad, fönster och entré.

  Bottenvåning: Från trapphuset med det rutiga linoliumgolvet som ser ut att vara lagt igår nås den första lägenheten i bottenplan. Lägenheten är 112 kvm och sträcker sig i hela våningen. Här finns tre rum och kök och vi stiger in i en mindre hall med klädavhängning rakt fram. Till höger ligger innerhallen som direkt ger oss känslan av rymd i kubik med den höga takhöjden som är närmare 2,80 m till tak. Till vänster ligger köket som har äldre köksinredning i blå toner med gedigna träluckor som är platsbyggda. Här finns spis med häll och kyl. Innanför köket finns ett mindre rum/kontor med förvaring i garderober och här finns en kyl/frys. I en mellangång till sovrummet finns både en klädkammare samt ett badrum. Badrummet är renoverat ca 2018 med golv- och väggmatta, dusch, WC och handfat, nya vattenledningar. Lägenheten har två sovrum varav ett större i anslutning till mellangången från köket. Rummet har fönster i två väderstreck, trägolv och vackra skjutdörrar mot vardagsrummet. Vardagsrummet har även det fönster i två väderstreck varav det ena är ett burspråk mot gatan. Även här ligger trägolv och rummet har en härlig rymd både i kubik och kvadrat. 

  Våning 2: Från trapphuset en trappa upp nås en punchveranda med spröjsade fönster. På andra våningen ligger en liknande lägenhet med 112 kvm och tre rum och kök. Här stiger vi in i hall/allrum med trägolv och en öppenspis. Här finns ett utrymme för klädavhängning i en öppen garderob. Köket går i vitt med gedigna träluckor i äldre bänkhöjd och ett fint hörnskafferi. Innanför köket finns ett mindre kammare/sovrum. Även i denna lägenhet finns genomgång till sovrummet intill. Sovrummet har trägolv och fönster i två väderstreck samt skjutdörrar mot vardagsrummet. Vardagsrummet har öppen planlösning med trägolv och fönster i två väderstreck. 

  Våning 3: Vindsvåningen omfattar 88 kvm och en lägenhet på två rum och kök. Här stiger vi in i en hall med golvmatta. Till höger ligger ett rymligt rum med stora fönsterpartier och trägolv som nyttjats till vardagsrum. Köket är rymligt med spis och kyl/frys och har gott om plats för större matbord. I vindsplanet finns extrautrymmen med flera förråd och ett extra rum. Här finns en mindre toalett med handfat. 

  Full källare under huset med gott om förvaringsmöjligheter i förråd och utrymmen. Källaren är inte omdränderad men känns torr och fin. Här finns tvättstuga med tvättmaskin och gott om utrymme för häng och klädhantering. I källaren finns en äldre oljetank och panna som inte nyttjas längre. 

  GARAGE & FÖRRÅD

  På tomten finns ett dubbelgarage med två portar som är varmbonat och har ett vattenburet element med kulvert in till huset. Elementet är avstängt och garaget hålls inte varmt i nuläget, funktion på värmen är oklar. I anslutning till garage finns flera förråd, vedförvaring mm. 

  VÄRT ATT VETA

  Ingen av lägenheterna är uthyrda idag så det finns möjlighet för en ny köpare att bo i huset. Taket har brister och har haft ett läckage som är tätat men taket kan behöva en total översyn.

  Huset är K-märkt och det betyder i stort att det utvändiga ska se likadant ut som tidigare, fasad, tak och fönster samt entré.

  Garaget har nyare el. 

  Ingen vattenmätare finns, fastigheten betalar maxtaxa. 

   

  Området: Vännäs

  Vännäs ligger bra beläget inom pendlingsavstånd till Umeå. Här finns ett fullgott serviceutbud och bra kommunikationer med buss och snabbtåg. Här finns förskola och skola tom gymnasiet. I Vännäs finns ett rikt föreningsliv med bland annat en stor ridsportanläggning och många duktiga tävlingsryttare, fritidsanläggning, ishall, flera motionsspår samt en fin skidbacke för vintersport. På sommaren är det full fart på Vännäsbadet med bla. simskola. Vännäs är ett perfekt boendealternativ för familjen som vill bo nära Umeå men i ett mindre samhälle med god service och bra kommunikationer.

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Enligt överenskommelse
  Byggnadstyp: Flerfamiljshus
  Byggnadsår: 1925
  Fönster: 2-glas med spröjs
  Uppvärmning: Fjärrvärme
  Ventilation och kyla: Självdrag
  Fasad: Trä
  Tak: Plåt
  Plåtarb: Svart plåt
  Bjälklag: Trä
  Grundläggn: Källargrund
  Stomme: Trä
  Vatten och avlopp: Kommunalt VA
  TV / Data: Digital-TV

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 785000 kr
  Tomt: 507000 kr
  Totalt: 1292000 kr
  År: 2022
  Kod: 320

  Driftkostnad

  Värme: 43000 kr/år
  El: 10000 kr/år
  Vatten/Avlopp: 7680 kr/år
  Renhållning: 1700 kr/år
  Totalt driftkostnad: 62380 kr/år
  Driftkommentar: Hela huset har varit uppvärmt.

  Bilder

   

  IMG_0873

   

  IMG_0872

   

  Hall

   

  Hall

   

  Hall

   

  WC

   

  Sovrum bv

   

  Kök

   

  Rum innanför köket

   

  Matplats

   

  Kök

   

  Badrum

   

  Sovrum bv

   

  Sovrum bv

   

  Vy mot hall och sovrum

   

  VackravSkjutdörrar

   

  Vardagsrum

   

  Vardagsrum

   

  Vacker entré

   

  Trapphus

   

  Entré/hall lägenhet vån 2

   

  Hall

   

  Hall/allrum med öppenspis

   

  Rymligt med trägolv

   

  Öppen planlösning, vardagsrum

   

  Skjutdörrar till sovrum

   

  Öppet

   

  Sovrum med trägolv

   

  Vy mot vardagsrum

   

  Badrum

   

  Kök

   

  Kök

   

  Skafferi

   

  Kök

   

  Rum innanför köket

   

  Vindslägenhet

   

  Trapphus vindsvåning

   

  Hall öv

   

  Kök

   

  Kök

   

  Vardagsrum med stora fönsterpartier och trägolv

   

  Sovrum

   

  WC

   

  Trapphus

   

  Garage och förråd

   

  Köpmangatan

   

  Gården

   

  Köpmangatan 26

   

  Gården

   

  Granne med stadsparken

   

  Köpmangatan/Örngatan

   

  Förråd

  Planritning

   

  Bottenvåning och källarplan

   

  Våning 2 och vindsplan

   

  Garage och förrådsbyggnad