Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • PLANRITNING
 • DOKUMENT
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  3995000 kr

  Driftkostnad:  95040 kr

  Fastigh.bet:  PRÄSTKRAGEN 3

  Tomtarea:  2434 Kvm

  Biarea:  106 Kvm

  Boarea:  318 Kvm

  Antal rum:  9 rum och kök

  Varav sovrum:  5

  Priskommentar:  Utgångspris

  Byggnadsår:  1939

  Byggnadstyp:  2-planshus med källare och vind

  Ägandeform:  Friköpt - Småhus

  Prästgården i Vännäsby!

  Hembergsvägen 2, ,
  Villor, 9 rum, 2434 kvm


  Nu ska Prästgården i Vännäsby säljas. Önskar du bo med generöst tilltagna ytor med ett högt läge och utsikt över älven? Här finns boendet för dig som söker huset med extra allt, stora sällskapsytor, relax med bastu, varför inte en öppenspis i sovrummet och generös balkong med vacker utsikt. Ja varmt välkommen in och dröm dig hem till Prästgården i Vännäsby, den kan bli din.

  Pris: 3995000 kr

  Visningar  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  PRÄSTGÅRDEN

  Välkommen till Vännäsby och denna imponerande prästgård, högt belägen med ett naturskönt läge med utsikt över kyrkan och älven. Här bor man med en kringgärdande frodig trädgård med träd, buskar och planteringar. Prästgården, som tidigare fungerade som en kyrklig bostad, har renoverats med känsla för detaljer och bevarat sin ursprungliga charm. Rumsindelningen är generös och rymlig, och huset inrymmer totalt nio rum, vilket ger gott om plats för gemensamma sällskapsytor och sovrum. På bottenvåningen hittar du en elegant matsal rakt fram från hallen vilket vittnar om den rymd och yta huset bjuder på. 

  I den yttre hallen ligger ett marmorgolv och i resterande våningen ligger, näst intill genomgående, ett vackert parkettgolv. Till höger i hallen finns en praktiskt lite undergömd klädförvaring med förråd under trappan. Till vänster ligger köket som är renoverat i en smakfull, retrostil med platsbyggd inredning från Flarkens snickeri. Köket går i blått med ett kontrasterande schackrutigt linoleumgolv som passar väl in i stilen. Köket är fullt utrustat med kyl och inbyggd frys, diskmaskin, ny spishäll, inbyggnadsugn och micro. Här finns även ett skafferi med bra förvaring och ett tvättnedkast till källaren. I hallen intill finns en gästtoalett med liknande rutgolv i matchande färgsättning med WC och handfat. Den generösa matsalen har stora fönsterpartier mot baksidan av huset och ligger i öppen planlösning mot de väl tilltagna sällskapsytorna med bibliotek och vardagsrum. Här finns en vacker kamin som är fullt eldningsbar och ger både värme och mys. Vardagsrummet går i röda toner och har fönster i två väderstreck och härlig rymd. Biblioteket har ett platsbyggt hyllsystem även det byggt av Flarkens snickeri och vilar en engelsk anda i rummet med rutmönster och rävjakt. Intill bibilioteket finner vi den del som tidigare utgjorde pastorsexpedition vilken både har en egen ingång, mäktigt arkiv och en egen toalett. För den som önskar och vill är denna del perfekt för en egenföretagare eller för den som önskar utveckla till en lägenhet då både vatten och avlopp finns. Pastorsexpeditionen är idag inredd till biljardhall med bardisk. I arkivet har de gamla kyrkoböckerna tidigare förvarats så även om det briserar en bomb, lär arkivet stå kvar. 

  Tar vi den mäktiga trappan, med en ledstång av det vackrare slaget, upp till övervåningen finner vi en inredningsbar hall med fönster mot framsidan med ett vackert trägolv men här i plankmodell. Golvet sträcker sig vidare i alla rum på övervåningen. Rakt fram finner vi det största sovrummet som har en fin mönstrad tapet, utgång till den stora balkongen ovanför altanen som har härlig utsikt mot kyrkan och älven i Vännäsby. Även här finns en eldstad i en öppenspis som är fullt fungerande och godkänd. Intill finns ett arbetsrum med bra förvaring i många garderober och en klädkammare samt en liten tvättavdelning med handfat. På övervåningen finns ett badrum som renoverades 2011 med golv- och väggmatta samt ny inredning med fin kommod i svart med dubbla handfat och vackra kranar. Här finns dusch med glasväggar samt WC. Innanför badrummet ligger två sovrum i bra storlek och även här finns det praktiska tvättnedkastet i hallen. Övervåningen har ytterligare ett sovrum som är det enda rum nuvarande ägare inte renoverat så här finns flera gamla tapetlager som vittnar om de historiska omtapetseringar prästfamiljer valt att göra genom åren. I rummet finns en liten tvättavdelning med handfat och här ligger en liknande golvmatta med schackrutor som i bottenplan. Från hallen på övervåningen nås en stor kallvind på ca 100 kvm med trägolv och taklucka upp till taket för sotaren.

  Källaren bjuder på 106 kvm praktiska och härliga utrymmen. Här finns en fin renoverad relaxavdelning inredd med klinkergolv, bastu och badrum. Här finns även ett generöst badkar med tassar. Badrummet och bastun byggdes till 2020 med glasdusch, kommod och WC. Bastun är byggt av vackert, väl utvalt virke som verkligen pryder sin plats. Innanför relaxen ligger tvättstugan som även den renoverades 2020. Här finns tvättmaskin och torktumlare, praktisk bänk med förvaring och gott om plats för att hänga kläder. Innanför tvättstugan finns förvaringsutrymme där nuvarande ägare förvarar frysar. I källaren finns i övrigt gott om förvaringsutrymmen, vedförråd, fin matkällare, hobbyrum, pannrum och ett väl tilltaget pelletsförråd som rymmer 5 ton pellets. 

  DUBBELGARAGE OCH FÖRRÅD

  Väl tilltaget, varmbonat dubbelgarage med automatport som är byggt 2006 i samma stil som huset med valmat tak. Garaget har golvvärmeslingor som värms med pelletspannan via kulvert från huset men som har ett slutet glykolfyllt system som kan stängas av om man inte vill hålla det varmt. Här finns en elbilsladdare installerad 2022. I garaget finns generöst tilltaget varmförråd med egen dörr öppet mot garaget. Garaget har även en vinda som nås genom en taklucka med stege som går att fälla ned.

  På gården finns en friggebod som kallas "Bodegan" som byggdes 2012 med bra förvaring. 

  TOMT & TRÄDGÅRD

  Tomten är friköpt och omfattar 2 434 kvm vacker trädgård med buskar, träd och planeringar. På framsidan av huset finns en mysig pergola som byggdes 2015 och verkligen har nyttjats mycket av nuvarande ägare. Här ligger en plattsättning med schifferplattor och den kringgärdas av en härlig växtlighet och natursten. Pergolan har sol större delen av dagen och en vacker kvällssol. På gården finns även ett trädgårdsland. 

  VÄRT ATT VETA

  Garage byggt 2006

  Pelletspanna 2006

  Tegelrött betongtegel, omlagt inkl. byte av underlagspapp, bär och ströläkt 2007

  Kök renoverat 2009

  Badrum öv 2011

  Friggebod byggd 2012

  Bastu, badrum och tvättstuga i källaren 2020

  Nya balkongdörrar båda våningarna 2021

  Huset är ommålat 2021

  Nya balkongräcken 2022 och 2023

   

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Enligt överenskommelse
  Byggnadstyp: 2-planshus med källare och vind
  Byggnadsår: 1939
  Fönster: 2- och 3-glasfönster
  Öppen spis: Kamin och öppenspis
  Uppvärmning: Pelletspanna
  Ventilation och kyla: Självdrag
  Fasad: Trä
  Tak: Tegeltak omlagt 2007
  Plåtarb: Lackerad plåt
  Bjälklag: Trä
  Grundläggn: Källargrund
  Stomme: Trä
  Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
  TV / Data: Digital-TV / Bredband

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 2936000 kr
  Tomt: 327000 kr
  Totalt: 3263000 kr
  År: 2021
  Kod: 220

  Driftkostnad

  Värme: 59740 kr/år
  El: 21000 kr/år
  Vatten/Avlopp: 7700 kr/år
  Sotning: 5000 kr/år
  Renhållning: 1600 kr/år
  Totalt driftkostnad: 95040 kr/år

  Bilder

   

  Prästgården i Vännäsby

   

  Hembergsvägen 2

   

  DSC_0404

   

  Högt läge

   

  Högt läge på Hemberget

   

  Baksidan

   

  Framsidan

   

  Välkommen in!

   

  Fin hall!

   

  Matsal med vacker parkett

   

  Kamin

   

  Kamin

   

  Altan

   

  Altan

   

  Vardagsrum

   

  Vardagsrum

   

  Bibioteket

   

  Biblioteket

   

  Kök

   

  Kök

   

  Platsbyggt träkök från Flarken snickeri

   

  Kök i retrostil

   

  Detaljer

   

  Matplats

   

  Matplats

   

  Skafferi och tvättnedkast

   

  Biljardrum

   

  Bardisk och biljardrum

   

  Toalett och entré till pastorsexpedition

   

  Toalett

   

  Arkiv

   

  Förvaring i arkivet

   

  WC

   

  WC

   

  Vacker trapp

   

  Hall öv

   

  Sovrum 1 med utgång till balkong

   

  Sovrum 1

   

  Öppenspis

   

  Balkong

   

  Sovrum 2

   

  Hall öv

   

  Badrum

   

  Badrum

   

  Detalj

   

  Badrum

   

  Sovrum 3

   

  Sovrum 3

   

  Sovrum 4

   

  Sovrum 4

   

  Hall

   

  Tvättnedkast

   

  Sovrum 5

   

  Sovrum 5

   

  Källartrappan

   

  Relax med dusch och bastu

   

  Relax

   

  Badrum

   

  Bastu

   

  Tvättstuga

   

  Tvättstuga

   

  Förvaring

   

  Vedförråd och matkällare

   

  Pannrum

   

  Pelletsförråd

   

  Hobbyrum

   

  Dubbelgarage

   

  Varmförråd

   

  Varmbonat dubbelgarage

   

  Prästgården från ovan

   

  Kyrkan och älven nedanför

   

  Baksidan

   

  Gården på framsidan

   

  Pergola

   

  Gården

   

  Gården

   

  Gården

   

  Trädgårdsland

   

  Gården

   

  Baksida

   

  Baksidan

   

  Gräsmatta

   

  Altan och balkong

   

  Tomtkarta

   

  Områdeskarta

  Planritning

   

  Bottenvåning

   

  Övervåning

   

  Källarvåning