Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • PLANRITNING
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  250000 kr

  Driftkostnad:  43000 kr

  Fastigh.bet:  ÅMSELE 2:100

  Tomtarea:  1475 Kvm

  Biarea:  60 Kvm

  Boarea:  100 Kvm

  Antal rum:  5 rum och kök

  Varav sovrum:  4

  Priskommentar:  Utgångspris

  Byggnadsår:  1950

  Byggnadstyp:  1,5 planshus med källare

  Ägandeform:  Friköpt - Småhus

  Familjevilla i Åmsele!

  Industrivägen 10, Åmsele,
  Villor, 5 rum, 1475 kvm


  Välkommen till Åmsele, Industrivägen 10 och denna 50-talsvilla i 1,5 plan med källare. Här finns 5 rum och kök med näst intill trägolv genomgående i huset med både parkett och plankgolv. Äldre kök med träluckor och gott om utrymmen i källaren. Välkommen att kika in!

  Pris: 250000 kr

  Visningar

  Kontakta mäklaren för mer information om visning.

  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  RUMSBESKRIVNING

  Välkommen in, här nås vi av ett vindfång som sedan tar oss till en innerhall med gott om utrymme för klädavhängning längre in till vänster. Hallen har golvmatta men under finns ett plangolv likt övriga huset att plocka fram för den som önskar. Hus byggde kring 50-talet har genomgående gedigna material och här hållna som friska och hållbara hus. Tittar vi upp i taket i hallen är det handmålat med ett vackert mönster. Till vänster ligger det rymliga lantköket med äldre träluckor som är möjliga att måla om för den som vill göra en billigare renovering. Här finns fönster i två vädertreck, spis med häll och fristående kyl/frys. Rummet intill har plankgolv och fönster i två väderstreck, kan nyttjas till sovrum eller vardagsrum och inrymmet även flera garderober. Innanför detta rum finns ett liknande stort rum också med fönster i två väderstreck men här ligger ett parkettgolv vilket kan ge en aning om att detta rum nyttjats till vardagsrum tidigare då det finare golvet ligger här. I hallen finns husets badrum vilket har äldre ytskikt och behöver ses över. Badrummet har dusch, WC och handfat. Innanför badrummet finns en inbyggd garderob med förvaring vilken kan integreras med badrumet för den som önskar ett större badrum. 

  En trappa upp ligger tre sovrum varav två mindre med snedtak och plankgolv till höger. Det största sovrummet ligger till vänster från hallen och har även det plankgolv, snedtak samt en klädkammare med bra förvaring. I hallen på övervåningen har tidigare funnits en toalett med som idag är riven. Utrymmet finns och så även avlopp och vattenledning så det är enkelt att få till ytterligare en toalett i huset för den som önskar. 

  Källaren mäter 60 kvm och inrymmer, pannrum, vedförråd, tvättstuga och bra förvaring i matkällare och potatiskällare. Husets uppvärmning idag är vattenburet system med elpanna av märket Teknoferm. Källaren är inte omdränerad. Tvättstugan har en tvättmaskin och utrymmen för att hänga tvätt. 

  TOMT, TRÄDGÅRD & FÖRRÅD

  Tomten är friköpt och omfattar totalt 1 475 kvm trädgårdstomt med gräsmatta, buskar och träd. Baksidan vetter mot vackra björkar där man kan skymta älven nedanför i dagsläget. Markägaren av björkskogen har planerat att gallra ut så tomten kommer att få en mycket fin utsikt från sitt höga läge med Vindelälven nedanför dessutom får tomten mer ljus på eftermiddag och kväll när gallringen är gjord. På gården finns ett kallförråd. 

  VÄRT ATT VETA

  Huset är äldre med gamla stammar, avlopp och badrum. Ytskikt i badrum har en livsläng på ca 25 år vilket har passerat sedan länge, så badrummet kan behöva en översyn.

  Området: Åmsele

  Åmsele är en fin by belägen 45 km uppströms längst Vindelälven ovanför Vindeln. Byn har en egen mataffär Handlarn i Åmsele, förskola och skola upp till årskurs 3, ålderdomshem och SAGA biografen på Folkets Hus. Det finns ca 200 invånare i byn i en blandad grupp med unga familjer och äldre. En nyhet i byn är att det numer finns möjlighet att tanka drivmedel.

  Åmsele ligger utspridd efter 363:an vid det sel i Vindelälven där biflödet Åman mynnar. Här finns sevärdheter kring kvarnen och närliggande naturlämningar från inlandsisen som ej finns att beskåda någon annan stans. Åmsele ligger mycket naturskönt beläget i Norrlands inland. Kort och gott ett vackert område att bo eller besöka ofta!

   
  Åman.

  Åman är den lilla å som gett Åmsele sitt namn. Ån har sitt ursprung i sjön Hjukensjön och mynnar i Vindelälven. Ån har fem mindre forsar. Den första, Noret, och den sista, Kvarnforsen, är utbyggda med vattenkraftverk. I Åmans andra fors finns en permanent kanotslalombana. Strax innan den sista forsen och dammen finns Åmsele Camping där det finns en trevlig badplats.

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Möjlighet till snabbt tillträde
  Byggnadstyp: 1,5 planshus med källare
  Byggnadsår: 1950
  Fönster: 2-glas
  Uppvärmning: Vattenburet system med elpanna
  Ventilation och kyla: Självdrag
  Fasad: Trä
  Tak: Plåt
  Plåtarb: Svart plåt
  Bjälklag: Trä
  Grundläggn: Källargrund
  Stomme: Trä
  Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
  TV / Data: Digital-TV / Mobilt bredband

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 100000 kr
  Tomt: 32000 kr
  Totalt: 132000 kr
  År: 2021
  Kod: 220

  Driftkostnad

  El: 35000 kr/år
  Vatten/Avlopp: 6500 kr/år
  Renhållning: 1500 kr/år
  Totalt driftkostnad: 43000 kr/år
  Driftkommentar: Beräknad årsförbrukning är totalt 23 686 kwh.

  Bilder

   

  Industrivägen 10

   

  Industrivägen 10

   

  Industrivägen 10

   

  Industrivägen 10

   

  Entré

   

  Hall

   

  Kök

   

  Kök

   

  Kök

   

  Matplats

   

  Vy mot kök

   

  Vardagsrum/Sovrum

   

  Plangolv

   

  Garderobsvägg

   

  Sovrum/vardagsrum

   

  Parkettgolv

   

  Badrum

   

  Badrum

   

  Sovrum 2 öv

   

  Sovrum 3 öv

   

  Sovrum 4 öv

   

   

  Plankgolv

   

  Sovrum 4

   

  Industrivägen 10

   

  Älvsglimt genom skogen på baksidan

   

  Industrivägen 10

   

  Industrivägen 10

   

  Älven nedanför

   

  Älven

   

  Planritning

   

  Bottenplan

   

  Vindsplan