Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  430000 kr

  Driftkostnad:  21568 kr

  Fastigh.bet:  ABBORRTRÄSK 1:45

  Tomtarea:  19860 Kvm

  Boarea:  70 Kvm

  Antal rum:  4 rum och kök

  Varav sovrum:  3

  Priskommentar:  Utgångspris

  Byggnadsår:  1950

  Byggnadstyp:  Enplanshus

  Ägandeform:  Friköpt - Småhus

  Mindre gård i Abborrträsk!

  Abborrträsk 31, Abborrträsk,
  Fritidshus, 4 rum, 19860 kvm


  Med sjöläge i det Västerbottniska inlandet, vid Abborrträsket, nära Åmsele ligger denna fastighet. Här finns både en stuga med möjlighet att bo året runt, en Västerbottensgård med utvecklingspotential samt en ladugård med bra förvaring och möjlighet att ha djur. Ägorna sträcker sig ner till sjön som har läckert kristallklart vatten med sandbotten.

  Pris: 430000 kr

  Visningar  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  STUGAN

  Stugan som ligger närmast vattnet är inredd för att kunna nyttjas året runt. Här har folk tidigare bott åretrunt men idag nyttjas den till fritidsbostad även vintertid. Här stiger vi in genom en stor altan under tak likt en amerikansk frontporch. Här stiger vi in i en hall som ger oss en bra överblick över stugan som ligger i ett plan fördelat på 70 kvm och 4 rum och kök. Till vänster nås köket som är rymligt med gott om plats för matbord och en separat sittgrupp. Här finns ett fullgott kök med ljusa luckor, spis och kyl/frys (2011). Här finns en härlig vedspis som är vattenmantlad och kopplad till det vattenburna systemet i huset som även kan värmas med elkassett, nyare från 2014. Vedspisen är fullt godkänd och eldningsbar. Från köket finns utgång till baksidan och en altan i soligt läge och vacker utsikt över ägorna ner mot sjön. Innanför köket finns ett sovrum med plats för dubbelsäng.

  I hallen finns ett badrum som är inrett med äldre golv- och väggmatta. Här finns WC, handfat och dusch. Innanför hallen ligger det som idag nyttjas till vardags- och TV-rum. Rummen innanför vardagsrummet var det ursprungliga vardagsrummet men som idag är delat med en skiljevägg för att få ytterligare sovrum. Det är enkelt att återställa för den som inte behöver tre sovrum utan istället vill ha ett större vardagsrum som dessutom har utsikt ner mot sjön vilket det inre av sovrummen har idag. De inre sovrummen har parkettgolv. 

  OBS! Det mesta av inventarierna i stugan ingår även visst husgeråd. Traktorn som finns ingår ej. 

  VÄSTERBOTTENSGÅRDEN

  Här finns en äldre Västerbottensgård som har nytt plåttak. Det är bara entréplanet som är inrett och det finns varken vatten, avlopp eller uppvärmning i huset. Det finns el indraget och det är fullt möjligt att utveckla byggnaden till att åter kunna nyttjas för boende. Delvis köksinredning är insatt och det finns en eldstad som fungerar. Från det stora lantköket har man vacker utsikt ner mot sjön och på gaveln av huset finns en stor altan som även den har fin utsikt. 

  LADUGÅRD

  Ladugården är indelad i flera sektioner med en äldre del där djur stått. Här har nuvarande ägare gjutit golv så det är möjligt att nyttja till verkstad eller inreda på annat sätt. Ladugården har bra förvaringsmöjligheter i flera olika utrymmen. Elen är nydragen 2013 i byggnaden. 

  TOMT OCH TRÄDGÅRD

  Tomten är friköpt på nästan två hektar, 1,986 ha. Runt huset och gården finns en trädgårdstomt med buskar och planteringar. Här finns stora möjligheter för den som gillar att odla. Ägorna sträcker sig ner mot sjön och det brukar beta får på makerna för att hålla landskapet öppet. På ängarna nedanför finns en lada med bra förvaring som även nyttjats till lösdrift för fåren. 

  Området: Åmsele

  Åmsele är en fin by belägen 45 km uppströms längst Vindelälven ovanför Vindeln. Byn har en egen mataffär Handlarn i Åmsele, förskola och skola upp till årskurs 3, ålderdomshem och SAGA biografen på Folkets Hus. Det finns ca 200 invånare i byn i en blandad grupp med unga familjer och äldre. En nyhet i byn är att det numer finns möjlighet att tanka drivmedel.

  Åmsele ligger utspridd efter 363:an vid det sel i Vindelälven där biflödet Åman mynnar. Här finns sevärdheter kring kvarnen och närliggande naturlämningar från inlandsisen som ej finns att beskåda någon annan stans. Åmsele ligger mycket naturskönt beläget i Norrlands inland. Kort och gott ett vackert område att bo eller besöka ofta!

   
  Åman.

  Åman är den lilla å som gett Åmsele sitt namn. Ån har sitt ursprung i sjön Hjukensjön och mynnar i Vindelälven. Ån har fem mindre forsar. Den första, Noret, och den sista, Kvarnforsen, är utbyggda med vattenkraftverk. I Åmans andra fors finns en permanent kanotslalombana. Strax innan den sista forsen och dammen finns Åmsele Camping där det finns en trevlig badplats.

  Byggnad m.m.

  Byggnadstyp: Enplanshus
  Byggnadsår: 1950
  Fönster: 2-glas
  Öppen spis: Vattenmantlad vedspis i köket i stugan
  Uppvärmning: Vattenburet system med elpatron och vedspis
  Ventilation och kyla: Självdrag
  Fasad: Trä
  Tak: Plåt, äldre farmarplåt, Västerbottensgården nytt plåttak 2012
  Plåtarb: Svart plåt
  Bjälklag: Trä, Västerbottensgården i timmer
  Grundläggn: Torpargrund
  Stomme: Trä, Västerbottensgården i timmer.
  Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om, grävd brun kallkällevatten, vattenanalys 2014 UA. Enskilt avlopp, äldre brunn, kan behöva göras om.
  TV / Data: Digital-TV / mobilt bredband

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 116000 kr
  Tomt: 36000 kr
  Totalt: 152000 kr
  År: 2018
  Kod: 220

  Driftkostnad

  El: 18500 kr/år
  Vatten/Avlopp: 1743 kr/år
  Sotning: 400 kr/år
  Renhållning: 925 kr/år
  Totalt driftkostnad: 21568 kr/år
  Driftkommentar: Stugan står på underhållsvärme åretrunt. Total elförbrukning är 11 838 kwh/år.

  Bilder

   

  Ägorna ner mot sjön

   

  Gården

   

  Utgång till altan

   

  Kök

   

  Kök

   

  Kök

   

  Sovrum innanför köket

   

  Vattenmantlad vedspis

   

  Badrum

   

  Badrum

   

  Vardagsrum

   

  Sovrum

   

  Sovrum

   

  Vy mot altan och vardagsrum

   

  Altan

   

  Altan

   

  Stugan

   

  Gårdstunet

   

  Stugan

   

  Gården

   

  Gården

   

  Västerbottensgården

   

  Den gröna linjen mot gården utgör ägorna

   

  Gården

   

  Abborrträsket

   

  Fastighetskarta