Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • DOKUMENT
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  1495000 kr

  Driftkostnad:  28600 kr

  Fastigh.bet:  TVÄRÅTRÄSK 1:151

  Tomtarea:  911 Kvm

  Biarea:  120 Kvm

  Boarea:  240 Kvm

  Antal rum:  8 rum och kök

  Varav sovrum:  5

  Priskommentar:  Utgångspris

  Byggnadsår:  1948

  Byggnadstyp:  2-planshus med källare

  Ägandeform:  Friköpt - Småhus

  Generös familjevilla centralt i Tvärålund!

  Storvägen 52, Tvärålund,
  Villor, 8 rum, 911 kvm


  Söker du en villa med rymd, härlig takhöjd och många rum som är inflyttningsklar utan renoveringsbehov? Här finns den med sina 240 kvm i boarea med 8 rum och kök. Genomgående fina ytksikt, vackra golv, renoverat badrum och stora vardagsrum. Huset måste upplevas för att komma till sin rätt! Kom och kika!

  Pris: 1495000 kr

  Visningar

  Kontakta mäklaren för mer information om visning.

  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  Rumsbeskrivning

  Välkommen till Tvärålund! Längst Storvägen, närmare bestämt nr 52 finner vi denna pampiga villa som historiskt sett tjänat både som bank och post en gång i tiden. Numer bor man här på generösa 360 kvm med en härlig rymd både i kvadrat och i kubik med en hög takhöjd, stora fönster och hela åtta rum och kök. I bottenplan finns hela tre väl tilltagna vardagsrum som enkelt går att fylla ut till matrum, TV-rum och ett alldeles eget brasrum som är flitigt använt av nuvarande ägare. 

  Här stiger vi in i en möblerbar hall med överblick över resten av våningsplanet. Till höger ligger köket som tidigare är renoverat med luckor i trä, som är möjliga att måla om för den som vill ha en annan kulör. Bänkskivorna går i grå ton som passar väl med den rostfria spisen och det vackra vitmålade trägolvet. Här finns även fullstor kyl och diskmaskin. Innanför köket finns ett vardagsrum som nyttjas till matrum med ett stavparkettgolv som ligger genomgående till nästa vardagsrum. Matrummet ger plats för ett större matsalsbord med plats för många och här finns utgång till altanen på gaveln av huset. Brasrummet som ligger intill är väl använt och ger kaminen ger en härlig tillskottsvärme till huset som annars värms med en nästan helt ny bergvärmepump, installerad 2018. I hall finns en nyligen renoverad toalett i smakfullt utförande med rutigt klinkergolv, vitmålad bröstpanel, kakel och en fin tapet. Handfatet går i passande stil och WC-stolen är nyare. I bottenplan finns ytterligare ett vardagsrum som nyttjas till TV-rum som även det har ett fint parkettgolv, stora fönster i två väderstreck och en härlig rymd. Här finns ett badrum med dusch, WC och handfat, golv- och väggmatta, renoverat 90-tal. Intill badrummet finns ett förråd. 

  En trappa upp ligger en generöst tilltagen hall som ger bra överblick på övervåningen. Här finns fyra stora sovrum i vardera hörn av huset med integrerade garderober i varje rum, ett större förråd finns i hallen. Det ena sovrummet har utgång till en balkong som ligger rakt ovanför altanen. Det mittersta och femte sovrummet är något mindre och passar perfekt till kontor.  Övervåningen har även den ett badrum som är renoverat med kakel, klinker pch golvvärme, badrummet är renoverat kring 2010. Här finns en duschkabin, nyare WC och handfat samt en handdukshängare som värms genom det centrala värmesystemet. 

  Källarvåningen inrymmer en stor tvättstuga med praktiska bänkar för klädhantering, tvättmaskin och gott om plats för att hänga på tork. I tvättstugan finns ett fläktelement som gör att tvätten torkar snabbt. Källaren bjuder på stora förvaringsutrymmen, hobbyrum och matkällare. Föregående ägare har byggt ett podium för en spabad så möjligheter finns att inreda ett spa på nytt. Här finns även pannrum med både pelletsbrännare och den nya bergvärmepumpen. 

   

  Gård och tomt

  Tomten är en friköpt fastighet på 911 kvm. Det mesta av tomten finns på baksidan av huset lummigt kringgärdat av björkar, buskar och staket. På gården finns ett förråd och en fin grusgång som leder in till huset. Bredvid förrådet finns plats för två bilar. Altanen är byggd så att det ska finnas möjlighet att bygga till en carport över bilplatsen. 

  Altan

  Stor altan under tak som nås från matrummet vid köket. Altanen ger plats till större matgrupp och eventuellt loungegrupp. 

  Byggnadsbeskrivning

  Småhusenhet, bebyggd (220)
  Byggnad, värde: 341 000 kr
  Mark, värde: 55 000 kr
  Summavärde: 396 000 kr

  Taxeringsår: 2018
  Byggår: 1948
  Värdeår: 1948

  Området: Tvärålund

  Tvärålund är en trevlig och aktiv by med drygt 400 invånare, varav många barnfamiljer, beläget 52 km från Umeå och ca 13 km från Vindeln. Här finns barnomsorg och skola upp till och med årskurs 5. Service med ICA-butik, kommunikationer via buss och tåg. Tåget har utökat sina pendlingsturer och det tar ca 30 min till Umeå C. I byn finns ett rikt föreningsliv med aktiviteter för barn och vuxna. Sommartid finns Dammen som ett populärt badställe och café beläget mitt i byn. Här finns en idrottsplats med fotbollsplan, mycket fina skidspår, skoterspår, träningslokal samt Bygdegård med bla träningsmöjligheter. En annan samlingsplats är byns bönhus där bland annat det årliga Luciafirandet hålls. För jakt och fiskeintresserade finns många likasinnade och goda möjligheter till fiske i närliggande sjöar och älvar. Mitt i byn finns en ridbana och det finns flera privata stall.

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Sommaren 2019
  Byggnadstyp: 2-planshus med källare
  Byggnadsår: 1948
  Fönster: 2-glas, äldre renoverade
  Öppen spis: Braskamin
  Uppvärmning: Bergvärme installerat 2018
  Ventilation och kyla: Självdrag
  Fasad: Trä
  Tak: Pannplåt
  Plåtarb: Svart plåt
  Bjälklag: Betong
  Grundläggn: Källargrund
  Stomme: Trä
  Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
  TV / Data: Digitalbox / Bredband

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 341000 kr
  Tomt: 55000 kr
  Totalt: 396000 kr
  År: 2018
  Kod: 220

  Driftkostnad

  Värme: 1000 kr/år
  El: 20000 kr/år
  Vatten/Avlopp: 6000 kr/år
  Sotning: 400 kr/år
  Renhållning: 1200 kr/år
  Totalt driftkostnad: 28600 kr/år

  Bilder

   

  Storvägen 52

   

  Baksidan

   

  Matplats

   

  Kök

   

  Kök

   

  Fint trägolv

   

  Träluckor

   

  Hall

   

  Matrum

   

  Spisrum

   

  Spisrum

   

  Parkettgolv

   

  Fullt eldningsbart

   

  Utgång till altan

   

  Entré

   

  TV-rum

   

  Stora fönster

   

  Rymligt

   

  Rymligt

   

  Hall

   

  Spisrum

   

  Härlig rymd

   

  Hall öv

   

  Hallvy

   

  Sovrum 1

   

  Sovrum 1

   

  Klädkammare

   

  Badrum öv

   

  Dusch öv

   

  Golvvärme

   

  Sovrum 2

   

  Sovrum 2

   

  Sovrum 2

   

  Sovrum 3

   

  Sovrum 4

   

  Sovrum 4

   

  Hall

   

  Sovrum 5

   

  Hall

   

  Badrum bv

   

  Badrum bv

   

  Tvättstuga

   

  Altan

   

  Altan

   

  Altan

   

  Altan

   

  Gräsmatta

   

  Baksidan

   

  Bilplats

   

  Förråd

   

  Baksidan

   

  Baksidan

   

  Baksidan

   

  Framsidan

   

  Altan

   

  Grusgång

   

  Altan

   

  Entré

   

  WC bv

   

  Storvägen 52

   

  Storvägen 52

   

  Fastighetskarta

   

  Områdeskarta