Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • DOKUMENT
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  750000 kr

  Driftkostnad:  31422 kr

  Fastigh.bet:  HÄLLNÄS 1:121

  Boarea:  174 Kvm

  Biarea:  87 Kvm

  Tomtarea:  1688 Kvm

  Antal rum:  6 rum och kök

  Varav sovrum:  3

  Priskommentar:  Utgångspris

  Byggnadsår:  1947

  Byggnadstyp:  2-planshus med källare

  Ägandeform:  Friköpt - Småhus

  Rymlig och välskött villa i Hällnäs!

  Vindelvägen 5, Hällnäs,
  Villor, 6 rum, 174 kvm


  Nu finns möjlighet att köpa en generöst tilltagen villa om 172 kvm fördelat i två plan plus källare på ytterligare 87 kvm. Här bor man i ett högt läge med fin trädgård, garage under huset. Bergvärme och bastu.

  Pris: 750000 kr

  Visningar  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  RUMSBESKRIVNING

  Välkommen till Vindelvägen 5 och denna och väl tilltagna villa i 2 plan med källare. Huset är ursprungligen byggt som en tvåfamiljsvilla med två likadana lägenheter på vardera plan så det är möjligt att återställa för den som önskar. Idag nyttjas hela huset av en familj. 

  Här stiger vi in i hall med klinkergolv och vattenburen golvvärme. Till vänster är trappan upp och ned till källaren. Till höger nås en innerhall även det med klinkergolv som ligger genomgående till köket. Hallen har förvaring på hatthylla samt i flertalet garderober. I hallen har det tidigare varit ett sovrum vilket det är möjligt att återställa till för den som önskar fler sovrum. Köket är renoverat 2009 med vita köksluckor, vitt kökskakel och kontrasterande bänkskiva i mörk ton. Köket har kyl och frys i fullhöjd, spis med häll (2022), spisfläkt (2022) samt diskmaskin (2023). Från köksbordet har man vacker utsikt från det höga läget i Hällnäs. Vardagsrummet går i vinkel och har en öppen och ljus planlösning med fönster i flera väderstreck. Här ligger genomgående ett parkettgolv och det finns en spiraltrapp som är en härlig detalj i rummet. Här finns plats för flera möblemang och ett större matsalsbord. Här finns även utgång till en balkong som vetter mot väster. I bottenplanet finns ett badrum som är renoverat sedan tidigare med kakel och träpanel på vägg samt klinkergolv. Här finns en kommod, WC och duschkabin. 

  En trappa upp nås en liknande hall som nere med inbyggda garderober. Här finns även ett badrum på samma ställe. Badrummet har äldre ytskikt med kakel och klinker i retrostil som kan behöva ses över. Här finns WC, handfat och badkar. Övervåningen har fyra rum i varierande storlek där samtliga har trägolv. Det första rummet som ligger ovanför köket har ett liten diskho med vatten indraget vilket gör att det går utvecka till att sätta in ett kök då huset tidigare var en tvåfamiljsvilla, rummet har även golvvärme. Det största sovrummet har fönster i två väderstreck och tillgång till en balkong. Det minsta rummet är en genomgång till ett annat sovrum. Genomgångsrummet har nyttjats till kontor men går väl att använda till sovrum och behöver inte vara en genomgång eftersom rummet innanför har spiraltrappan från vardagsrummet. Rummet med spiraltrappan har golvvärme. 

  Källaren är rymlig och omfattar totalt 87 kvm med bra förvaring i förråd och matkällare. Här finns en bra tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare. Relaxavdelningen har en bastu och dusch. Källaren har en retrotoalett med handfat. Från källaren nås garaget som ligger under huset. 

  GARAGE OCH FÖRRÅD

  Under huset med ingång från källaren finns ett varmbonat garage med automatport och plats för en bil samt bra förvaring. På gården finns två separat förrådsbyggnader en på var sida om huset. 

  TOMT & TRÄDGÅRD

  Tomten är friköpt och omfattar totalt 1 688 kvm lummig trädgårdstomt med buskar, träd och planteringar. Här finns bärbuskar, äppelträd, trädgårdshallon och jordgubbar. 

  Området: Hällnäs - Lillsandsjön

  Hällnäs är en levande by med kringliggande sjöar i Vindelns kommun ca 10 min uppströms från Vindeln. Här finns förskola och skola upp tom klass 5. Bra förbindelser med tåg och buss. Här finns även närbutik med ett brett utbud som dessutom ska byggas ut, blomsterhandel, bibliotek och ett folkets hus. Närhet till bad och camping vid Kärleksudden, Vindelälven samt närhet till insjöbad i Lillsandsjön. Här finns även fina strövområden längst Isälvsleden. Fint fiske i Vindelälven och i Lillsandsjön. Lillsandsjöns fiskevårdsområde bjuder på rikligt med abborre och gädda. Fiskekort finns att köpa på OK i Vindeln eller vid utmärkt försäljningsställe i byn.

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Enligt överenskommelse
  Byggnadstyp: 2-planshus med källare
  Byggnadsår: 1947
  Fönster: 2-glas
  Uppvärmning: Bergvärme 2012
  Ventilation och kyla: Självdrag
  Fasad: Puts
  Tak: Plåt
  Bjälklag: Lättbetong/Trä
  Grundläggn: Källargrund
  Stomme: Lättbetong
  Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.
  TV / Data: Digital-TV och bredband via fiber.

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 330000 kr
  Tomt: 51000 kr
  Totalt: 381000 kr
  År: 2024
  Kod: 220

  Driftkostnad

  El: 20980 kr/år
  Vatten/Avlopp: 8442 kr/år
  Renhållning: 2000 kr/år
  Totalt driftkostnad: 31422 kr/år
  Driftkommentar: Total elförbrukning 23 092 kwh 2023

  Bilder

   

  Vindelvägen 5

   

  Tomten

   

  Tomten

   

  Vindelvägen 5

   

  Hall med golvvärme

   

  Välkommen in!

   

  Innerhall

   

  Kök

   

  Kök

   

  Kök

   

  Öppen hall/allrum

   

  Klinker med golvvärme

   

  Läcker trapp

   

  Öppet

   

  Öppen planlösning

   

  Parkettgolv

   

  Matsal

   

  Vy mot kök och hall/allrum

   

  Lekrum intill köket

   

  Hall öv

   

  Badrum bv

   

  Badrum

   

  Välkommen upp!

   

  Sovrum 1 öv

   

  Sovrum 2 öv

   

  Kontor/sovrum 4

   

  Sovrum 3

   

  Parkettgolv

   

  Garderober

   

  Sovrum 4/kontor

   

  Badrum öv

   

  Källare med gott om förvaring

   

  Tvättstuga i källaren

   

  Bastu och dusch

   

  Bastu kv

   

  WC kv

   

  Garage under huset

   

  Baksidan

   

  Vindelvägen i Hällnäs

   

  Vindelvägen 5

   

  Baksidan

   

  Förråd

   

  Entré

   

  Älven vid kärleksudden

   

  Kärleksudden nedanför Hällnäs