Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • DOKUMENT
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  1295000 kr

  Driftkostnad:  31000 kr

  Fastigh.bet:  Del av NÄSLAND 1:11

  Boarea:  100 Kvm

  Tomtarea:  3248 Kvm

  Antal rum:  3 rok

  Varav sovrum:  1

  Priskommentar:  Utgångspris

  Byggnadsår:  1937

  Byggnadstyp:  1,5 planshus med delvis källare

  Ägandeform:  Friköpt - Småhus

  Renoverad villa med älvsnära läge i Näsland!

  Näsland 80, Näsland,
  Villor, 3 rum, 100 kvm


  Söker du en villa eller kanske åretrunt-fritidshus med älvsnära läge, vacker utsikt och ett välrenoverat hus med gott om utrymmen i garage, gäststuga och uthus? Då kanske du hittar hem i Näsland 80? Välkommen in och kika!

  Pris: 1295000 kr

  Visningar  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  RUMSBESKRIVNING

  Välkommen till Näsland 80 och denna vackert belägna villa med bra uthus och garage ett stenkast från Umeälven. Här bor man lite på sidan av med älven, ängar och andra bofasta som grannar. Huset har genomgått stora och smakfulla renoveringar på senare år med nytt kök och badrum och där alla vattenledningar är nya. Huset har trots renoveringarna  fina, gamla detaljer med spegeldörrar och en inbyggd charm som sitter i väggarna. 

  Här stiger vi in i en hall med fint linoleumgolv och grå väggar. Till höger ligger det rymliga lantköket som har fönster i tre väderstreck och nyare köksinredning i grå toner. Här finns inbyggd diskmaskin, bredare induktionshäll med påkostade funktioner, snygg spisfläkt i rostfritt, micro samt inbyggd kyl/frys. Här finns plats för större matbord. Innanför köket finns en inredd myshörna med en härligt mönstrad tapet och fin utsikt mot det vackra landskapet utanför som bjuder på ett lugn. För den som önskar fler rum är det möjligt att sätta upp en vägg och få ytterligare ett rum. Vardagsrummet, som tidigare har nyttjats till sovrum, har ett äldre trägolv som fått en mörkare nyans som harmonierar mot hallgolvet. I vardagsrummet finns en gästtoalett som är renoverad med nya ytskikt, vattenburen golvvärme, WC-stol och kommod.

  En trappa upp finns ett rymligt allrum som är möjligt att inreda till fler sovrum för den som önskar. Här finns fönster i tre väderstreck och vacker utsikt mot älven nedanför. Rummet har trägolv, vitmålad panel samt en gråmålad kalkvägg. Sovrummet på övervåningen är rymligt, ljust och har en golvmatta i träutseende i grå toner. Innanför sovrummet finns en rymlig walk in closet med bra förvaring och ett fönster. Husets badrum finns på övervåningen och är nyligen renoverat med golv- och väggmatta i smakfullt utförande. Här finns vattenburen golvvärme, dusch med draperi, WC och kommod. När man utför sina behov kan man samtidigt njuta av naturen och älven utanför fönstret. Från hallen nere nås en liten källare med pannrum och inkommande vatten. 

  GARAGE , FÖRRÅD OCH GÄSTSTUGA

  Intill huset finns ett vidbyggt garage och tvättstuga med bra förvaring. Garaget är varmbonat, rymligt och har plats för en bil. Tvättstugan är renoverad med ny golvmatta. Här finns vattenburet system och en tvättmaskin. Garderoberna i tvättstugan ingår ej i köpet men hyllorna längst in kommer att lämnas kvar. 

  Det större separata uthuset inrymmer gott om förvaring både för ev skoter eller fyrhjuling samt annat som kan stå i ett kallt utrymme. På gaveln av uthuset finns ett inrett och isolerat gästrum med härlig utsikt genom det nya panoramafönstret. Rummet är renoverat med nya golv och fina tapeter och har två oljefyllda element. Rummet har nyttjats åretrunt. 

  TOMT & TRÄDGÅRD

  Denna älvsnära tomt omfattar efter avstyckningen 3 248 kvm. Tomten har sol från morgon till kvällens solnedgång över älven. Här finns mest gräsmatta och trädgårdstomt men även lite naturtomt med träd på baksidan av huset. Runt tomten finns en slinga för robotklippare så för den som önskar införskaffa en sådan finns en förberedd slinga. Från tomten finns nedgång till älven där det är möjligt att ta sig ett dopp. Längst älven i närheten finns möjlighet att ha båt och på andra sidan älven finns en fin badstrand med sandbotten. 

  NÄROMRÅDET

  Näsland ligger efter Umeälven i Vindelns kommun i närheten av kraftverket Bjurfors övre och brukar kallas Bjurforsbygden tillsammans med de övriga byar som ligger kring och mellan det nedre och övre kraftverken i Bjurfors. Här finns vacker natur med älven, skogen och åkrarna. Här finns jakt och fiske som ett naturligt inslag. Som boende i Näsland finns möjlighet att åka båt ovanför kraftverket hela 5 mil uppströms till nästa verk i Tuggensele. Här finns många vackra platser att upptäcka i både stränder och öar längst älven. Byn ligger mellan Tvärålund och Granö där det på båda ställen finns matbutik, skola och förskola. Granö har även Beckasin med restaurang och här finns även café och bageri. Påväg till Granö i Tegsnäset finns en fin golfbana. I Tvärålund finns kommunikationer med tåg. Här finns även närhet till tätorten Vindeln med skolor, service och många arbetstillfällen framförallt inom industrin. 

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Enligt överenskommelse.
  Byggnadstyp: 1,5 planshus med delvis källare
  Byggnadsår: 1937
  Fönster: 3-glas
  Uppvärmning: Vattenburet system med elpatron samt luftvärmepump.
  Ventilation och kyla: Självdrag
  Fasad: Trä, nyare panel på södervägg, ommålat 2023
  Tak: Plåt
  Plåtarb: Plåtskodd skorsten
  Bjälklag: Trä
  Grundläggn: Torpargrund och delvis källare
  Stomme: Trä
  Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om, djupborrad brunn delas på 5 hushåll/Enskilt avlopp nyare 3-kammarbrunn.
  TV / Data: Digital-TV/Bredband

   

  År: 2021
  Kod: 220

  Driftkostnad

  El: 27000 kr/år
  Vatten/Avlopp: 2500 kr/år
  Renhållning: 1500 kr/år
  Totalt driftkostnad: 31000 kr/år

  Bilder

   

  Näsland 80

   

  Umeälven nära!

   

  Fina uthus med garaget, förråd och gäststuga

   

  Ny bro

   

  Vackra omgivningar

   

  Umeälven

   

  Gården till vänster

   

  Hall

   

  Välkommen in

   

  Kök

   

  Inbyggd diskmaskin och 80s spishäll!

   

  Smakfullt!

   

  Myshörna intill köket

   

  Myshörna

   

  Med plats för större matbord

   

  Vardagsrum

   

  Vardagsrum

   

  Fönster i två väderstreck

   

  WC bottenplan

   

  Trappan upp

   

  Trappan

   

  Välkommen upp

   

  Allrum öv

   

  Vacker mur

   

  Badrum och fin kalkvägg

   

  Allrum öv

   

  Utsikten

   

  Sovrum

   

  Sovrum med walk in closet till hö

   

  Nyrenoverat badrum

   

  Snygg kommod

   

  Utsikt mot älven

   

  Vidbyggt garage och tvättstuga

   

  Garage

   

  Tvättstuga

   

  Gäststuga med utsikt!

   

  Uthus med gästrum och förråd

   

  Gästrum

   

  Gästrum med härlig utsikt

   

  Gästrum

   

  Uthus med bra förråd

   

  En plats i det gröna

   

  En plats i solen

   

  Tomten

   

  Utsikt

   

  Näsland 80

   

  Näsland 80

   

  Vackra omgivningar

   

  Tomten

   

  Tomten

   

  Näsland 80 ungefärlig tomt efter avstyckningen