Greta Sävenstedt
  • ÖVERSIKT
  • BOSTADSFAKTA
  • ALLA BILDER
  • DOKUMENT
  • KONTAKT
  • Fakta

    Pris:  695000 kr

    Driftkostnad:  27540 kr

    Fastigh.bet:  GRANÖN 3:8

    Betesmark:  1 Ha

    Skogsmark:  5 Ha

    Tomtarea:  3000 Kvm

    Biarea:  102 Kvm

    Boarea:  173 Kvm

    Antal rum:  6 rum och kök

    Varav sovrum:  5

    Priskommentar:  Utgångspris

    Byggnadsår:  1919

    Byggnadstyp:  Tvåplanshus med källare

    Ägandeform:  Friköpt - Gård

    Mindre gård med mark i Granö

    Blå vägen 38, Granö,
    Gårdar, 6 rum, 1 kvm


    Välkommen till Blå vägen 38 och denna rymliga familjevilla med 6 rok, egen mark i anslutning till gården samt några skiften om totalt 6,45 ha med skog och åkermark. Här bor man med fin utsikt mot älven och vackra kyrkan i Granö. Välkommen att kika in!

    Pris: 695000 kr

    Visningar



    Ansvarig mäklare:
    Greta Sävenstedt
    greta@gretasavenstedt.se
    070-685 35 35

    Ingen visning planerad
     

    Bostadsfakta

    Fakta

    RUMSBESKRIVNING

    Välkommen till Blå Vägen 38 som ligger med egna skogen och marken i ryggen med fin utsikt över älven och kyrkan i Granö. Huset har anor sedan 100 år och är i grunden ett gediget timmerhus som är ombyggt och utbyggt under åren med olika ägare och behov. Idag är husets boarea på 173 kvm fördelat i två plan plus full källare. På gården finns en förrådsbod och gott om plats för den som vill bygga garage eller carport. Den egna marken sträcker sig ovanför huset upp till en liten åker med en egen lada. 

    Här stiger vi in i en rymlig hall som nuvarande ägare byggt ut år 2001. Hallen är inredd med klinkergolv och har gott om plats för inredning och förvaring. Två trappsteg upp når vi innerhallen som med sitt fina plankgolv vittnar om att huset är gammalt. Rakt fram ligger köket som är i två delar men som går att öppna upp till ett enda stort kök. Köket är renoverat sedan tidigare med luckor, stommar, bänkskivor och kakel i en stil som passar väl in med huset. Här finns fullstor kyl/frys, spis och diskmaskin(2016). Vardagsrummet är rymligt med fönster i två väderstreck och fin utsikt mot älven och kyrkan, här ligger ett parkettgolv och det finns en härlig stämningshöjande kamin som är fullt godkänd och eldningsbar. Innanför vardagsrummet ligger ett sovrum som har ett tillhörande badrum, som ett master bedroom. Badrummet har äldre golvmatta och väv på vägg. Här finns dusch, WC och handfat, badrummet fungerar även som tvättstuga med plats för häng och en tvättmaskin (2016). När vi går vidare från sovrummet kommer vi tillbaka till innerhallen och trappan som tar oss upp till övervåningen. 

    På andra våningen finner vi ett rymligt allrum/hall med trägolv och fönster. Rakt fram ligger den del som är utbyggd till ett extrarum med balkong. Övervåningen har fyra sovrum i bra storlek varav ett har inbyggda klädkammare. Här finns även ett badrum med äldre golvmatta och målad väv på vägg. Badrummet är inrett med badkar, WC och handfat.

    Källaren är utgrävd senare än byggåret och har gott om plats för förvaring. Här finns pannrummet med den nyare bergvärmepumpen som installerades kring år 2014. I källaren finns en fläktkonvektor som blåser värmen runt i källaren vilket är mycket bra att ha i kombination med bergvärme. Ett fönster i källaren är sämre men det finns ett nytt som ingår i köpet. 

    SKOG OCH MARK

    Den egna marken består av ca 5 ha åkermark, 1 ha betesmark och 1 ha övrig mark som är fördelat på 6 mindre skiften, varav ett är gårdsskiftet till sammans med skogen bakom huset och åkern ovanför med den egna ladan. Ladan är utbyggd för att rymma en båt och det finns en väg upp till åkern nära huset. Det finns möjlighet att ha båt på den egna marken som sträcker sig ner till älven. 

    TOMT OCH TRÄDGÅRD

    Trädgårdstomten är friköpt på 3 000 kvm och ligger i söderläge och har fin utsikt mot älven. Här finns buskar, träd och planteringar. 

    NÄROMRÅDET

    Ovanför huset finns elljusspår med skidspår på vintern. Här finns även en ny vandringsled i närheten som sträcker sig från Granö till Vindeln där ett löparlopp har gått två år i rad sedan invigningen av leden, Tvåälvsloppet. Snett nedanför kyrkan finns fler båtplatser för den som är intresserad så det finns möjlighet att ha båt där eller på den egna marken nedanför huset. 

    Området: Granö - Tegsnäset

    Granö och Tegsnäset är två närliggande byar som ligger mellan Umeå och Lycksele, vackert belägna längst älven. Här finns förskolor, småbarnsskola och bibliotek samt ett rikt föreningsliv. I Tegsnäset finns en golfbana samt en fina badplatser. I Granö finns en "allt i allo" butik och café samt matbutik och camping med en fin restaurang och bad. I området finns även tennisbana och elljusspår. Den nya gång och cykelbanan är nu färdigställd mellan Granö och Tegsnäset. 

    Till närliggande tätort Vindeln är det drygt 2 mil, där finns goda kommunikationer med tåg och buss, bank, post diverse affärer. Där finns även en populär slalombacke på Buberget, ridklubb med ridhus, badhus, fritidscentrum och ett härligt rekreationsområde kring vackra Vindelälven och kvarnområdet.

    Byggnad m.m.

    Tillgänglighet: Enligt överenskommelse
    Byggnadstyp: Tvåplanshus med källare
    Byggnadsår: 1919
    Fönster: 2-glas, Bytt under 90-talet
    Öppen spis: Kamin i vardagsrum
    Uppvärmning: Bergvärme installerad 2014
    Ventilation och kyla: Självdrag, strömstyrd paxfläkt i badrum
    Fasad: Eternit och trä
    Tak: Plåt
    Plåtarb: Svart plåt
    Bjälklag: Timmer och trä
    Grundläggn: Källargrund
    Stomme: Timmer och trä
    Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om, via vattenförening. Enskilt avlopp, ny 3-kammarbrunn delas med flera hushåll.
    TV / Data: Digital-Box / Bredband

     

    Taxeringsvärde

    Byggnad: 138000 kr
    Tomt: 32000 kr
    Totalt: 205000 kr
    År: 2017
    Kod: 120

    Driftkostnad

    El: 21000 kr/år
    Vatten/Avlopp: 4800 kr/år
    Sotning: 200 kr/år
    Renhållning: 1540 kr/år
    Totalt driftkostnad: 27540 kr/år
    Driftkommentar: Total elförbrukning senaste 5 åren: 13 449 kwh.

    Bilder

     

    Huset

     

    Gården med skogen ovanför

     

    Utbyggd hall

     

    Entré

     

    Innerhall

     

    Kök

     

    Matplats

     

    Kök

     

    Ljusa luckor

     

    Matplats

     

    Vardagsrum

     

    Kamin som är fullt eldningsbar

     

    Äkta spegeldörrar

     

    Vardagsrum

     

    Sovrum 1

     

    Badrum

     

    Tvättmaskin i badrum

     

    Sovrum 2 öv

     

    Balkong i sovrummet

     

    Hall/allrum öv

     

    Sovrum 3 öv

     

    Sovrum 4 öv

     

    Sovrum 5 öv

     

    Klädkammare i sovrum

     

    Badrum öv

     

    Badrum öv

     

    Entré

     

    Förrådsbod på baksidan

     

    Gården med älven nedanför

     

    Älven och kyrkan nedanför huset

     

    Del av den egna marken ovanför huset

     

    Egna ladan ovanför huset

     

    Karta