Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  440000 kr

  Avgift:  6350 kr

  Driftkostnad:  0 kr

  Boarea:  66.2 Kvm

  Antal rum:  2 rum och kök

  Balkong:  Rymliga balkonger och uteplatser i markplan

  Priskommentar:  440 - 490 000 kr, Fast pris, först till kvarn!

  Byggnadsår:  2018

  Byggnadstyp:  Flerfamiljshus

  Ägandeform:  Bostadsrätt - Lägenhet

  Älvdala - Nyproducerade kooperativa hyresrätter!

  Älvdala, Älvdala,
  Bostadsrätter, 2 rum, 66.2 kvm


  Nu finns möjligheten att teckna sig och köpa en nyproducerad, kooperativ hyresrätt med bästa läge och älvsutsikt i centrala Vännäs. Nu finns det endast två lägenheter kvar! 2 rok, 60 kvm respektive 66 kvm. Inflyttning hösten 2018. Först till kvarn, endast 2 st kvar!

  Pris: 440000 kr

  Visningar  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  Älvdala

  På Älvdalaområdet strax söder om kyrkan, centralt i Vännäs, med vacker läge vid strandpromenaden finns planer på flerfamiljshus i två våningar med lägenheter i kopperativ hyresförening. De 6 lägenheter som finns kvar är 2:or och 3:or mellan 60-75 kvm. Till samtliga lägenheter finns carport och förråd nära husen. Här finns gemensamhetslokal med övernattningsmöjlighet och pentry. 

  Lägenheterna har en bra planlösning och hög standard med lättskötta ytskikt såsom ekparkett i samtliga rum. Badrummen är helkaklade med klinkergolv och golvvärme, utrustade med tvättpelare, tvättmaskin och torktumlare. Väggarna i lägenheterna är tapetserade alternativt målade. Dörrarna är breddade för att underlätta rörelsefrihet från 90 cm till 100 cm. I varje rum finns förhöjda eluttag som gör det lättare att dammsuga eller ladda telefonen. Samliga lägenheter har fin köksinredning och fullt utrustad maskinpark med kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin som standard. Rymlig balkong eller uteplats med utsikt mot älven.

  Älvdala Byggemenskap Kooperativ Hyresrättsförening

  Älvdala Byggemenskap är en kooperativ hyresrättsförening som, i likhet med en bostadsrätt, själv äger huset som medlemmarna bor i. Således är du som medlem, delägare i huset och kan påverka din boendekostnad. Samtidigt är det i grunden en hyresrätt, varför det är föreningen som hyr ut lägenheterna till föreningens medlemmar. Det innebär att du, som hyresgäst, har hyresrättens frihet, samtidigt som du har tryggheten av att fastigheten ägs av en förening som du har inflytande över. Du bor i din egen lägenhet, men är samtidigt del av en gemenskap, på dina egna villkor. Som medlem i föreningen betalar du en upplåtelseinsats vid tillträdet av lägenheten, vilken återbetalas till samma belopp när du en gång väljer att lämna föreningen. Din insats är följaktligen inte utsatt för marknadens upp- och nergångar. Du får hyresrättens frihet samtidigt som du får bostadsrättens möjligheter till inflytande över såväl boende som den självkostnadshyra som du betalar. Du får helt enkelt det bästa av två världar. Insatsen blir väsentligt lägre än en jämförbar bostadsrätt och hyran lägre än för en nybyggd hyresrätt. Vännäs Kommun stödjer Älvdalaprojektet genom att Kommunfullmäktige har gett kommunstyrelsen mandat att ta beslut om kommunal borgen till Älvdala byggemenskap kooperativ hyresrättsförening upp till 10 miljoner kronor. 

  Tillgängliga lägenheter & priser

  HUS 1

  Lägenhet 1002, 2 rok 60 kvm bottenvåning. Insats 440 000 kr  Månadshyra 6 350 kr. 

  HUS 3

  Lägenhet 1003, 2 rok 66,2 kvm bottenvåning. Insats 440 000 kr Månadshyra 7 006 kr.

   

  I månadsavgiften ingår värme, VA, TV och carportplats. Tillkommande kostnader är hushållsel, motorvärmare och Internet. 

  Medlemsansökan

  Medlemsansökan i Älvdala Byggmenskap kooperativ hyresrättsförening är öppet för alla. För att bli stödjande medlem i föreningen, betalar du en medlemsinsats om 500 kr. Du kan även vara köande medlem, och framöver boende medlem. Då betalar du 5 000 kr. Medlemskapet är individuellt. För ansökan om medlemskap och lägenhetsförmedling, kontaktar du mäklare Greta Sävenstedt eller projektledare Lennart Sjögren 070-695 31 68, lennart.sjogren@gavlenet.se. Lägenheterna fördelas efter turordning till köande medlemmar. Ju fortare du blir medlem, desto större chans att få den lägenhet som du önskar. Så snart lägenheterna är fördelade, tecknas förhandsavtal mellan föreningen och den enskilde hyresgästen. Dessa avtal är bindande fram till inflyttning. Sedan tecknas sedvanliga hyresavtal.

  Så snart föreningen har tecknat erforderligt antal förhandsavtal, kommer bygget igång. Härefter kommer byggnationen att ta ca 12 månader fram till inflyttning. Under tiden hålls du som medlem löpande informerad, bjuds in till medlemsmöte och ges möjlighet att diskutera den framtida förvaltning så att du i god tid kan planera för din inflyttning.

  Vännäs

  Som boende i Vännäs tätort har man tillgång till mesta man kan tänkas behöva. Här finns mataffärer, klädaffärer, bra kommunikationer med tåg och buss. Här finns även banker, systembolag, apotek och en nybyggd Hälsocentral. Vännäs har rikt föreningsliv och det finns fina rekreationsområden kring älven, elljusspår, simanläggning på sommaren samt skidbacke på vintern. 

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Hösten 2018
  Avgift: 6350 kr
  Byggnadstyp: Flerfamiljshus
  Byggnadsår: 2018
  Fönster: 3-glas
  Balkong: Rymliga balkonger och uteplatser i markplan
  Förråd: Förråd till varje lägenhet
  Uppvärmning: Fjärrvärme
  Ventilation och kyla: Mekanisk
  TV / Data: TV/Bredband

   

  Bilder

   

  Strandpromenaden vid älvdala

   

  Nya området

   

  FASAD HUS 1

   

  1003 2 ROK 66 KVM

   

  Nybyggnadskarta

   

  1002 2 ROK 60 KVM

   

  1002 3 ROK 70,7 KVM

   

  1102 3 ROK 70,7 KVM

   

  1003 3 ROK 75 KVM

   

  1003 3 ROK 75 KVM

   

  GAVEL HUS 1

   

  GAVEL HUS 2

   

  FASAD HUS 3

   

  GAVEL HUS 3

   

  CARPORT

   

  Området

   

  Älvdala

   

  Fastighetskarta före avstyckningen

   

  Förråd

   

  HUS 1, BOTTENVÅNING

   

  HUS 1, ÖVERVÅNING

   

  HUS 2, BOTTENVÅNING

   

  HUS 2, ÖVERVÅNING

   

  HUS 3, BOTTENVÅNING

   

  HUS 3, ÖVERVÅNING