Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  450000 kr

  Avgift:  6591 kr

  Driftkostnad:  0 kr

  Boarea:  60 Kvm

  Antal rum:  2 rum och kök

  Balkong:  Rymliga inglasade balkonger

  Priskommentar:  Fast pris, först till kvarn!

  Byggnadsår:  2019

  Byggnadstyp:  Flerfamiljshus

  Ägandeform:  Bostadsrätt - Lägenhet

  Älvdala - Nyproducerade kooperativa hyresrätter!

  Älvdala, Älvdala,
  Bostadsrätter, 2 rum, 60 kvm


  Nu finns möjligheten att teckna sig och köpa en nyproducerad, kooperativ hyresrätt med bästa läge och älvsutsikt i centrala Vännäs. 2:or och 3-or från 60 kvm till 70 kvm. Hög standard, inglasade balkonger, centralt och älvsnära. Inflyttning november 2019. Först till kvarn!

  Pris: 450000 kr

  Visningar  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  Älvdala

  På Älvdalaområdet strax söder om kyrkan, centralt i Vännäs, med vacker läge vid strandpromenaden bygger Älvdala fastigheter AB, dotterbolag till Vännäs fastigheter AB 18 lägenheter varav 6 st fortfarande finns tillgängliga för teckning. Byggstarten går av stapeln i sommar 2018 och det är planerad inflyttning 1 november 2019. Lägenheterna är i tre huskroppar med sex lägenheter i varje. Fastighetsbeståndet består av 2:or, 3:or och 4:or. De 6 lägenheter som finns kvar är 2:or och 3:or mellan 60-70 kvm, lediga lägenheter finns i nedanstående lista. Till samtliga lägenheter finns inglasad balkong med utsikt över älven, carport att hyra och förråd nära husen. 

  Lägenheterna har en bra planlösning och hög standard med lättskötta ytskikt såsom ekparkett i samtliga rum. Badrummen är helkaklade med klinkergolv och golvvärme, utrustade med tvättpelare, tvättmaskin och torktumlare. Väggarna i lägenheterna är tapetserade alternativt målade. Dörrarna är breddade för att underlätta rörelsefrihet från 90 cm till 100 cm. I varje rum finns förhöjda eluttag som gör det lättare att dammsuga eller ladda telefonen. Samliga lägenheter har fin köksinredning och fullt utrustad maskinpark med kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin som standard. Rymlig balkong med inglasning och utsikt över älven. 

  Älvdala Kooperativ hyresrätt

  Älvdala fastigheter AB, dotterbolag till kommunalägda Vännäs fastigheter AB, bygger och tre hus med 18 lägenheter i vackra Älvdalaområder invid Umeälven i Vännäs. Byggstart i sommar 2018 och planerad inflyttning 1 november 2019. Den kooperativa föreningen  Älvdala  byggemenskap  kooperativ hyresrättsförening  hyr alla tre husen av fastighetsbolaget. Föreningen hyr sedan ut alla lägenheter till sina medlemmar.

  Kooperativ hyresrätt innebär att man ansöker om medlemskap i föreningen och lägger en medlemsavgift på 5 000 kr samt upplåtelseavgift, insats,  vid tillträdet. Upplåtelseavgiften återbetalas till samma belopp när du väljer att lämna föreningen, vilket innebär att du inte är utsatt för bostadsmarknadens upp- eller nedgång. Den stora fördelen med kooperativ hyresrätt är att insatsen blir väsentligt lägre än motsvarande nyproducerad bostadsrätt och hyran lägre än i en nyproducerad hyresrätt.

  Tillgängliga lägenheter & priser

  Lägenhetsnr    Antal Rum     Storlek kvm boarea     Insats kr        Hyra kr/mån          Våningsplan & hus     

  A1002              2 ROK           60 KVM                       450 000 kr    6 591 kr/mån         BV hus A                          

  B1002              2 ROK           60 KVM                       450 000 kr     6 591 kr/mån        BV hus B

  B 1102             2 ROK           60 KVM                       450 000 kr     6 591 kr/mån        ÖV hus B

  C1002              3 ROK           70,7 KVM                    500 000 kr     7 216 kr/mån        BV hus C OBS! Reserverad!

  C1003              2 ROK           70 KVM                       499 000 kr     7 141 kr/mån        BV hus C

  C1102              3 ROK           70,7 KVM                     500 000 kr    7 216 kr/mån        ÖV hus C

  OBS! Tillkommande kostnader förutom hyran är hushållsel, bredband och Carport. (Carport kostar 390 kr/mån)

  Medlemsansökan och tecknande

  Medlemsansökan i Älvdala Kooperativ hyresrättsförening är öppet för alla. Som aktiv och boende medlem betalar du 5 000 kr. Medlemskapet är individuellt. För ansökan om medlemskap och lägenhetsförmedling, kontaktar du mäklare Greta Sävenstedt eller projektledare Lennart Sjögren 070-695 31 68, lennart.sjogren@analysutveckling.se. Lägenheterna fördelas efter turordning till medlemmar. Ju fortare du blir medlem, desto större chans att få den lägenhet som du önskar. Så snart lägenheterna är fördelade, tecknas förhandsavtal mellan föreningen och den enskilde hyresgästen. Dessa avtal är bindande fram till inflyttning. Sedan tecknas sedvanliga hyresavtal. Vid tecknadet av förhandsavtalet betalas 20 000 kr som sedan avräknas från insatsen vid tillträdet. 

   

  Vännäs

  Som boende i Vännäs tätort har man tillgång till mesta man kan tänkas behöva. Här finns mataffärer, klädaffärer, bra kommunikationer med tåg och buss. Här finns även banker, systembolag, apotek och en nybyggd Hälsocentral. Vännäs har rikt föreningsliv och det finns fina rekreationsområden kring älven, elljusspår, badanläggning på sommaren samt skidbacke på vintern. 

  Området: Vännäs

  Vännäs ligger bra beläget inom pendlingsavstånd till Umeå. Här finns ett fullgott serviceutbud och bra kommunikationer med buss och snabbtåg. Här finns förskola och skola tom gymnasiet. I Vännäs finns ett rikt föreningsliv med bland annat en stor ridsportanläggning och många duktiga tävlingsryttare, fritidsanläggning, ishall, flera motionsspår samt en fin skidbacke för vintersport. På sommaren är det full fart på Vännäsbadet med bla. simskola. Vännäs är ett perfekt boendealternativ för familjen som vill bo nära Umeå men i ett mindre samhälle med god service och bra kommunikationer.

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: November 2019
  Avgift: 6591 kr
  Hiss: 1
  Byggnadstyp: Flerfamiljshus
  Byggnadsår: 2019
  Fönster: 3-glas
  Balkong: Rymliga inglasade balkonger
  Förråd: Förråd till varje lägenhet
  Uppvärmning: Fjärrvärme
  Ventilation och kyla: Mekanisk
  TV / Data: TV/Bredband 270 kr/mån

   

  Bilder

   

  Fasadbild - Tränaren 9

   

  Drönarbild. - Tränaren 9

   

  Strandpromenaden vid älvdala

   

  Situationsplan

   

  A1002 2 ROK 60 KVM

   

  C1002 3 ROK 70,7 KVM

   

  C1102 3 ROK 70,7 KVM

   

  FASAD HUS 1-2

   

  GAVEL HUS 1-2

   

  FASAD HUS 3

   

  GAVEL HUS 3

   

  CARPORT

   

  Området

   

  Älvdala

   

  Förråd

   

  HUS 1-2 BV

   

  HUS 1-2 ÖV

   

  HUS 3 BV

   

  HUS 3 ÖV

   

  Fastighetskarta före avstyckningen

   

  Bokningsbara lägenheter

   

  Drönarbild - Tränaren 9