Greta Sävenstedt

Nästa visning
2021-12-05 11:00

 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  2650000 kr

  Driftkostnad:  31600 kr

  Fastigh.bet:  TRINNLIDEN 1:22

  Tomtarea:  1967 Kvm

  Biarea:  65 Kvm

  Boarea:  140 Kvm

  Antal rum:  6 rum och kök

  Varav sovrum:  5

  Priskommentar:  Utgångspris

  Byggnadsår:  1947

  Byggnadstyp:  1,5 planshus med källare

  Ägandeform:  Friköpt - Småhus

  Högt läge vid älven i Vännäs!

  Marahällan 5, Vännäs,
  Villor, 6 rum, 1967 kvm


  Högt belägen med fin utsikt över älven i Vännäs ligger denna rymliga villa anno 1947 på Marahällan 5. Här bor man på 140 kvm i två plan plus källare om 65 kvm. Välkommen in och kika!

  Pris: 2650000 kr

  Visningar

  Välkommen att boka tid för visning!

  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  .


  Nästa visning
  2021-12-05 11:00

  Anmäl dig till visning

   
  .

  Välkommen till visning!

  Föranmäl dig gärna genom att markera aktuell visning och fyll i dina kontaktuppgifter. Välj en eller flera visningar
  2021-12-05 11:00 - 2021-12-05 12:00
  Välkommen att boka tid för visning!
   

  Bostadsfakta

  RUMSBESKRIVNING

  Välkommen till Marahällan 5 och denna rymliga villa byggd 1947. Huset har vårdats med varsam hand och har därmed kvar sin tidstypiska rumsindelning och detaljer. Från början var huset ett tvåfamiljshus och retroköket finns fortfarande kvar för den som ser möjligheten att hyra ut en del då sovrum, vardagsrum, kök och toalett finns på övervåningen. Men för den som istället vill ha hela huset för sig själv finns möjligheten att ha 6 rum och kök med nuvarande rumsindelning. 

  Här stiger vi in i en hall med klädavhängning och ett mindre badrum. Badrummet är renoverat med ny golv- väggmatta, dusch och WC 2015, då byttes även avloppsstamm och golvbrunn, gjort av firma. Till höger ligger köket som är, litet men naggande, med fönster i två väderstreck och fin utsikt mot älven. Här finns en platsbyggd soffa som husets tidigare ägare verkligen uppskattat. Köket har spis, kyl och bänkdiskmaskin. Frysbox finns i källaren. I anslutning till köket ligger ett matrum med vardagsrum i fil som numer nyttjas till sovrum. Från rummet finns utgång till en altan under tak i västerläge. Härifrån har man en härlig utsikt mot älven nedanför. Både vardagsrum och matrummet i fil har parkettgolv. För en öppnare planlösning med större kök vore det fint att öppna upp mellan matrummet och köket och då få in mer ljus och fler fönster ned mot älvssidan. Vardagsrummet har fönster i två väderstreck och en härlig öppenspis, som är fullt eldningsbar. Från hallen nås ett mindre sovrum som idag nyttjas till kontor. De flesta golv i huset har förmodligen ett undergolv i smalribbat trä. 

  Trappan upp till övervåningen leder till en möblerbar hall. Härifrån nås en punschveranda som vetter mot entrésidan av huset. I hallen finns även en mindre WC med handfat. Övervåningen är inredd till en egen lägenhet med ett sovrum, vardagsrum och ett kök. För den som vill går det att ta bort köket och därmed få tre sovrum i det övre planet istället.  Hela övervåningen har trägolv utom köket. Sovrummet till vänster har bra förvaring i klädkammare. Vardagsrummet är rymligt och har även det bra förvaring i två klädkammare. Från vardagsrummet nås köket som är ett riktigt retrokök från 50-talet som går i blå toner, här finns kylskåp och spis. Här ligger ett linolium golv förmodligen ovanpå ett undergolv i trä. Köket nås både från vardagsrummet och hallen. 

  Källaren ligger under hela huset och mäter 65 kvm. Här finns pannrum, garage/förvaring, hobbyrum, matkällare och badrum/tvättstuga. Pannrummet har en äldre vedpanna, acktank och två elpatroner. I huset finns även en nyare luftvärmepump installerad i hallen i bottenplan. Garaget är inget som nyttjas för bil längre då det finns garage i längan på gården. Tvättstugan/badrummet har en tvättmaskin och plats för att hänga tvätt. Här finns en duschkabin och en nyare elbastu med glaspartier. Källaren är inte omdränerad. 

  GARAGELÄNGA, FÖRRÅD & GÄSTSTUGA

  Här finns en större byggnad med två separata isolerade garage med plats för en bil eller förvaring i vardera garage. Intill garagen finns ett isolerat rum som tidigare nyttjats till gäststuga. På ena gaveln av längan finns förrådsbodar. Intill finns en lekstuga samt plats för vedkastar på baksidan av garagen. 

  TRAKTORGARAGE

  På tomten finns ett enklare traktorgarage med stor port och högt i tak. Garaget är oisolerat. I anslutning till garaget finns en vedbod. 

  TOMT & TRÄDGÅRD

  Här bor man på 1 967 kvm friköpt tomt med älvsnära läge. Här finns älven, skogen och en granne i närheten. Från tomten finns promenadstråk i skogen intill. Tomten har träd, planteringar och ett frodigt trädgårdsland. Nuvarande ägare har nyttjat potatis-/matkällaren till grönsakerna från landet. För trädgårdsbevattning finns en ledning från älven dragen, där både el och vattenledning finns. Nuvarande och tidigare ägare har haft båtplats vid det lilla huset vid älven.  

  Området: Vännäs

  Vännäs ligger bra beläget inom pendlingsavstånd till Umeå. Här finns ett fullgott serviceutbud och bra kommunikationer med buss och snabbtåg. Här finns förskola och skola tom gymnasiet. I Vännäs finns ett rikt föreningsliv med bland annat en stor ridsportanläggning och många duktiga tävlingsryttare, fritidsanläggning, ishall, flera motionsspår samt en fin skidbacke för vintersport. På sommaren är det full fart på Vännäsbadet med bla. simskola. Vännäs är ett perfekt boendealternativ för familjen som vill bo nära Umeå men i ett mindre samhälle med god service och bra kommunikationer.

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Enligt överenskommelse
  Byggnadstyp: 1,5 planshus med källare
  Byggnadsår: 1947
  Fönster: 2-glas
  Öppen spis: Öppenspis i vardagsrum
  Uppvärmning: Vattenburet system med vedeldning
  Ventilation och kyla: Självdrag, paxfläkt i badrum
  Fasad: Trä
  Tak: Betongpannor
  Plåtarb: Svart plåt
  Bjälklag: Trä
  Grundläggn: Källargrund
  Stomme: Trä
  Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
  TV / Data: Digital-TV / Bredband

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 958000 kr
  Tomt: 540000 kr
  Totalt: 1498000 kr
  År: 2021
  Kod: 220

  Driftkostnad

  Värme: 7500 kr/år
  El: 15000 kr/år
  Vatten/Avlopp: 6000 kr/år
  Sotning: 1600 kr/år
  Renhållning: 1500 kr/år
  Totalt driftkostnad: 31600 kr/år

  Bilder

   

  Älvsläge!

   

  Marahällan 5

   

  Marahällan 5

   

  Entré

   

  Marahällabron med huset i bakgrunden

   

  Infart

   

  Traktorgarage

   

  Garage och förråd

   

  Altan under tak

   

  Vacker utsikt från altanen

   

  Tomten

   

  Dusch och bastu i källaren

   

  Bastu och tvätt

   

  Pannrum

   

  Garage/förvaring i källaren

   

  Sovrum 1 bv

   

  Vardagsrum

   

  Kök

   

  Parkettgolv

   

  Öppenspis

   

  Matrum i fil/sovrum

   

  Utgång till altan

   

  Köksbord

   

  Kök

   

  Nyare badrum

   

  Badrum

   

  Hall

   

  Hall

   

  Toalett

   

  Hall öv

   

  Punchveranda

   

  Sovrum 3 öv

   

  Sovrum 3 öv

   

  Kök/sovrum öv

   

  Sovrum 4/vardagsrum öv

   

  Trägolv

   

  Utsikt mot älven

   

  DJI 0593

   

  DJI 0595

   

  Fastighetskarta

   

  Områdeskarta