Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • DOKUMENT
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  1295000 kr

  Driftkostnad:  22200 kr

  Fastigh.bet:  BASTUSELE 1:15

  Betesmark:  2 Ha

  Åkermark:  3 Ha

  Skogsimpediment:  17 Ha

  Skogsmark:  35 Ha

  Tomtarea:  1500 Kvm

  Biarea:  34 Kvm

  Boarea:  120 Kvm

  Antal rum:  6 rum och kök

  Varav sovrum:  5

  Priskommentar:  Utgångspris

  Byggnadsår:  1917

  Byggnadstyp:  2-planshus med källare

  Ägandeform:  Friköpt - Gård

  Gård med älvsutsikt i Bastuselet!

  Bastuselet 5, Bastuselet,
  Gårdar, 6 rum, 2 kvm


  Nu finns tillfälle att köpa en gård med skog, åker och dessutom ett fint hus med ladugård! Huset har genomgående fina ytskikt invändligt, utvändigt är det tilläggsisolerat, nyare fönster och en ny vedanläggning. Gården har fina möjligheter att ha häst eller andra djur med åkermark i anslutning. 58,8 h skog varav 46,7 ha produktiv skogsmark och 6 ha åker. Virkesförråd ca 1 982 m3sk.

  Pris: 1295000 kr

  Visningar

  Kontakta mäklaren för mer information om visning.

  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta Fakta

  Huset

  Välkommen till denna fina villa med älvglimt i Bastuselet. Här bor man längst väg E:12 med stor gård och ägor som sträcker sig ner till älven. Huset är renoverat både utvändigt och invändigt så det är bara att flytta in. Utvändigt är huset tilläggsisolerat, har ny träpanel samt nyare fönster.

  När vi stiger in i huset slås vi av vilken rymd den generösa takhöjden bjuder på. Hallen är renoverad med nyare tapeter och golv i smakfull stil likt övriga huset. Här finns både klädavhängning och förvaring i garderob. Direkt till vänster ligger köket som har liknande golv som i hallen och ett tidigare renoverat ekkök med gott om skåp och lådor. Här strömmar det ljus från två väderstreck och man har utsikt ner mot älven. Nuvarande ägare har bytt stammarna till plaströr, bytt kyl 2013 samt diskmaskin 2011, övriga vitvaror är äldre. Frysbox finns i källaren.

  Innanför köket finns ett rymligt sovrum med flera garderober. Vardagsrummet är även det renoverat med nyare tapeter och golv. Nuvarande ägare hade planer på att öppna upp mellan kök och sovrum för att få en öppnare planlösning och ett större vardagsrum. I hallen finns badrummet som är renoverat kring 2004 med golv- och väggmatta, kommod, WC och duschkabin. 

  På övervåningen finns fyra sovrum i varierande storlek. Det första sovrummet till höger är renoverat med nyare ytskikt och golv. Här finns en garderobsvägg med gott om förvaring. Sovrum två till höger är också rymligt, har nyare tapet och en ommålad golvmatta i ljus ton. De övriga två sovrummen är något mindre men fungerar väl för sin uppgift och har garderober. 

  Källaren är fräsch med målade väggar och golv. Säljaren vet ej om den är omdränerad men det finns inga tecken på fukt i dagsläget och har så inte gjort under tiden nuvarande ägare haft huset.  Här finns förvaring i matkällare. Pannrum med den nya vedanläggningen från 2011 med en panna på 45 kw och 3 ackumulatortankar á 500 L. I försäljningen följer minst en årsved med som är färdig klyvd. Fräsch tvättstuga som har nymålade väggar i vitt, bra bänk för klädhantering samt tvättmaskin.

  Vid entrén finns en väl tilltagen altan under tak med fönster som ger en glimt av älven. 

  Ladugård och lösdrift/hundgård

  Här finns en stor ladugård som är uppdelad i tre olika delar. Längst till vänster finns en stor hundgård som är möjlig att nyttja till lösdrift för hästar eller andra djur. Lösdriften ligger i direkt anslutning till åkern som ligger bakom huset. Den del som har en ny port har en bra gjuten sula och högt i tak. Här finns alla möjligheter till förvaring eller utveckling, antingen till stall eller annan hobbyverksamhet. Delen längst till höger är en äldre djurladugård med lägre i tak och äldre fast inredning med mindre boxar eventuellt för häst. Här är taket dåligt men har lagats med en plåt på yttertaket, behöver åtgärdas för att kunna nyttja denna del. På baksidan av laduården finns vedförvaring under tak. Här finns även ytterligare en lada med bra förvaring med gjuten sula och högt i tak vilken också är ett bra utrymme för förvaring för bilar, husvagnar eller annat. 

  Skog och åker

  Arealerna som hör till gården är på ca 58,8 ha fördelat på tre skiften med ca 46,7 ha produktiv skogsmark, 4,2 ha impediment, 6,1 ha åkermark samt 1,8 ha övrig mark. Virkesförrådet är beräknat till 1 982 m3sk, tall ca 62 %, gran 17 % samt löv ca 21 %. Bonitet/tillväxt 3,5 m3sk/ha. Åkermarken är idag utarrenderad till en bonde i närheten. Läs mer om skogen i den bifogade Skogsbruksplanen. 

  Förvärvstillstånd erfordras för fysisk person som inte är bosatt i Vindelns kommun. Förvärv av juridisk person (ex aktiebolag) kräver förvärvstillstånd från Länsstyrelsen. Ansökan och kostnad står köparen för. Mäklaren är behjälplig med ansökan om så önskas. 

  Jakträtt

  Jakträtt ingår Bjurforsbygdens Viltvårdsområde som omfattar 1 751 ha. 

  Undersökningsplikt

  Vid köp av en fastighet har köparen enligt jordabalken en undersökningsplikt att förvissa sig om objektets skick, gränser och areal före köpet. Köparen ges därför möjlighet till att på egen hand eller genom konsult före köpet undersöka fastigheten och därigenom skaffa sig kännedom om skicket. Dokumentet SKOG är en bilaga till en värdering som gjordes 2009 av Nai Svefa i enlighet med gängse metoder för skogsinventering och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Det åligger köparen att själv kontrollera uppgifterna i dokumentet och de kan ej ställas till grund för talan i domstol. Den som slutligen köper fastigheten är medveten om att det i köpekontraktet kommer att tas in en klausul där det betonas att de i fastighetsbeskrivningen lämnade uppgifterna är ungefärliga och normalt inte kan grunda köprättsligt ansvar. En köpare kan därför normnalt inte grunda skadeståndsanspråk mot mäklaren eller säljaren om uppgifter i fastighetsbeskrivning avviker från verkliga förhållanden. Informationen i fastighetsbeskrivning är baserad på ägarens uppgifter samt annat tillgängligt offentligt material. För felaktigheter i detta material ansvaras ej. För händelse som inte kunnat förutses eller påverkas och som ändrar givna förutsättningar ansvaras ej.

  Byggnadsbeskrivning

  Lantbruksenhet, bebyggd (120)
  Byggnad, värde: 98 000 kr
  Mark, värde: 31 000 kr
  Åkermark, värde: 24 000 kr
  Betesmark, värde: 7 000 kr
  Ekonomibyggnader, värde: 27 000 kr
  Skogsimpedimentsmark, värde: 21 000 kr
  Skogsmark, värde: 1 292 000 kr
  Summavärde: 1 500 000 kr

  Taxeringsår: 2014
  Byggår: 1917
  Värdeår: 1937

  Ekonomibyggnadskategori:
  Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

  Servitut

  Ledningsrätt starkström, Last
  2404-94/13 - 1, 1994-05-17

  Ledningsrätt tele, Last
  24-F1985-648 - 1

  Området: Bjurforsbygden

  Välkommen till Bjurforsbygden som ligger efter Umeälven i Vindelns kommun mellan kraftverken Bjurfors övre och nedre och innefattar byarna däremellan. Här finns vacker natur med älven, skogen och åkrarna. Här finns jakt och fiske som ett naturligt inslag och mitt i Bjurfors finns en antik och loppis med caféverksamhet och försäljning. Ca 1 mil bort i Tvärålund finns matbutik, skola och förskola samt kommunikation med tåg och idrottsplats.

  Byggnad m.m.

  Byggnadstyp: 2-planshus med källare
  Byggnadsår: 1917
  Fönster: Nyare 3-glas-fönster
  Uppvärmning: Nyare vedanläggning
  Ventilation och kyla: Självdrag, paxfläkt i badrum
  Fasad: Trä, tilläggsisolerad med nyare fönster
  Tak: Plåt
  Bjälklag: Trä
  Grundläggn: Källargrund
  Stomme: Trä
  Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om, via vattenförening 4 hushåll. Enskilt avlopp, äldre brunn
  TV / Data: Digitalbox /Mobilt bredband

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 98000 kr
  Tomt: 31000 kr
  Totalt: 1500000 kr
  År: 2014
  Kod: 120

  Driftkostnad

  Värme: 7000 kr/år
  El: 10000 kr/år
  Vatten/Avlopp: 1900 kr/år
  Sotning: 1800 kr/år
  Renhållning: 1500 kr/år
  Totalt driftkostnad: 22200 kr/år

  Bilder

   

  Gården och ägorna ner mot älven

   

  Gården

   

  Beläget vid E12

   

  50-kamera

   

  Huset

   

  Gården

   

  Hall

   

  Kök

   

  Kök

   

  Ek-kök

   

  Kök mot hall

   

  Sovrum innanför köket

   

  Sovrum

   

  Garderober

   

  Kök

   

  Hallvy mot vardagsrum

   

  Vardagsrum

   

  Hall

   

  Hall

   

  Vitmålad trapp

   

  Badrum

   

  Hall

   

  Hall övervåning

   

  Hall

   

  Sovrum 2 öv

   

  Garderobsvägg sovrum

   

  Sovrum 3 öv

   

  Sovrum 3 öv

   

  Sovrum 4 öv

   

  Sovrum 5 öv

   

  Tvättstuga kv

   

  Tvättstuga kv

   

  Pannrum

   

  Ladugården

   

  Ladugården

   

  Gjuten sula

   

  Stor hundgård eller lösdrift

   

  Hundgården/lösdriften

   

  Gården

   

  Gården

   

  Ägorna ner till älven

   

  Ladugården

   

  Pulkbacken

   

  Odlingar

   

  Älvglimt!

   

  Altan/uterum

   

  Karta