Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • PLANRITNING
 • DOKUMENT
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  650000 kr

  Driftkostnad:  33700 kr

  Fastigh.bet:  SJUKSTUGAN 6

  Tomtarea:  1548 Kvm

  Biarea:  20 Kvm

  Boarea:  116 Kvm

  Antal rum:  6 rum och kök

  Varav sovrum:  4

  Priskommentar:  Utgångspris

  Byggnadsår:  1939

  Byggnadstyp:  1,5 planshus med källare

  Ägandeform:  Friköpt - Småhus

  Villa på gamla Brånet

  Byavägen 35, Vindeln,
  Villor, 6 rum, 1548 kvm


  Charmig, äldre villa på gamla Brånet med en stor dubbeltomt i söderläge. Huset är i 1,5 plan med delvis källare, inrymmer 5 rum och kök varav ena sovrummet har en härlig öppenspis. Här finns ett perfekt tonårsrum eller uthyrningsrum i den utbyggda delen.

  Pris: 650000 kr

  Visningar

  Kontakta mäklaren för mer information om visning.

  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  RUMSBESKRIVNING

  Välkommen in i hallen, här finns ett vindfång och ytterhall som är perfekt för familjen som behöver förvaring. Rakt fram ligger innerhallen med gästtoalett och ett mindre rum som går att nyttja till kontor eller som tidigare ägare, till större skafferi. Rakt fram ligger köket som har laminatgolv med rutmönster, fönster i två vädersteck och äldre målade köksluckor i matchande grå nyans. Köket är inrett med kyl och frys (2015), spis, fläkt och diskmaskin (2015). I direkt anslutning till köket ligger vardagsrummet som har en öppen planlösning mellan vardagsrum och matrum som ligger i fil. Även här finns fönster i två väderstreck och här skulle man med fördel kunna öppna upp ytterligare för en härligt öppen planlösning mellan kök och vardagrum. Från vardagsrummet kan man gå runt och komma tillbaka till innerhallen och trappan upp till övervåningen. Trappan och glaspartiet i hallen har en läcker utformning i ett vackert träslag. Från den yttre hallen finns genomgång till den utbyggda delen av huset. Det tidigare garaget är inrett till ytterligare ett rum i huset. Rummet har laminatgolv, tapet och två fönster. Ena fönstrets nederdel bör ses över, fukt har kommit in. Genomgången mellan hallen och rummet utgör ett bra förvaringsutrymme som är möblerbart och här finns även ett separat duschrum som är renoverat med golv- och väggmatta i grå toner. Härifrån nås även källaren som har både matkällare, förråd, pannrum och tvättstuga med nyare tvättmaskin och torktumlare. Källaren är inte omdränderad, vilket kan behöva ses över.

  På övervåningen finns tre sovrum varav ett mindre med en garderob. De två andra större sovrummen har flertalet garderober och är inredda med laminatgolv respektive parkettgolv. Från ena sovrummet finns utgång till en balkong som vetter ner mot älven i västerläge. Balkongen är i dåligt skick och behöver ses över för att nyttjas. Från de större sovrummen och balkongen har man en fantasktisk utsikt ner mot kyrkan och älven. Det största sovrummet på övervåningen har förutom parkettgolv en öppenspis. Badrummet på övervåningen har WC, handfat och badkar med äldre inredning och ytskikt i laminatskivor, bör ses över. Bredvid badrummet finns en stor "walk in closet" med gott om förvaring.

  GARAGE & FÖRRÅD

  På gården finns en rymlig förrådsbyggnad med flera ingångar och gott om förvaring. Kallförråd. Här finns även en garagebyggnad med plats för en bil.

  TOMT, TRÄDGÅRD & UTEPLATS

  Här finns en stor och härlig trädgårdstomt som utgörs av två fastigheter som ingår i köpet. Här finns gott om plats för trädgårdsland och möjligheter att odla för den grönfingrade. Gården får härlig karaktär från sina stora träd och det lilla skogspartiet bakom fastigheten. I anslutning till huset finns flera uteplatser på altaner under tak och utan tak vid ingången till huset. Bredvid garaget finns även en fristående altan med västerläge och sol längre på eftermiddagen och kvällen. Tomten har en avgränsning med delvis träd och delvis gärdesgård runt om. 

  VÄRT ATT VETA

  Huset är inte omdränerat och det kan behöva ses över. 

  Badrummet på övervåningen har bristande tätskickt då det är gammla ytskikt, bör ses över. Även avloppet är äldre gjutjärn och har ev ett läckage.

  Huset har renoveringsbehov därav prisbilden. 

  Området: Vindeln

  Vindeln ligger beläget ca 5,5 mil från Umeå vid Vindelälven. Samhället bjuder på det mesta en behöver i serviceutbud, butiker, hårfrissor, bank och post mm. Förskola finns både privat och kommunal samt skola upp till och med klass 9 samt Folkhögskola. Här finns naturen nära och Vindelälven som ger området sin historia och karaktär. Här finns ett rikt föreningsliv med ridklubb, hockey, fotboll, skidbacke på Buberget, bra fiske i älven och fina promenadstråk. Bra kommunikationer med tåg och buss.

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Möjlighet till snabbt tillträde
  Byggnadstyp: 1,5 planshus med källare
  Byggnadsår: 1939
  Fönster: 2-glas
  Uppvärmning: Vedpanna med pelletsbrännare
  Ventilation och kyla: Självdrag
  Fasad: Trä
  Tak: Pannplåt
  Plåtarb: Svart plåt
  Bjälklag: Trä
  Grundläggn: Källargrund
  Stomme: Trä
  Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
  TV / Data: Digitalbox / Bredband

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 247000 kr
  Tomt: 132000 kr
  Totalt: 379000 kr
  År: 2018
  Kod: 220

  Driftkostnad

  Värme: 8800 kr/år
  El: 18000 kr/år
  Vatten/Avlopp: 4500 kr/år
  Sotning: 800 kr/år
  Renhållning: 1600 kr/år
  Totalt driftkostnad: 33700 kr/år
  Driftkommentar: Beräknad årsförbrukning 17 300 kwh

  Bilder

   

  Gården

   

  Sovrum 1

   

  Duschrum

   

  Hall och entré

   

  Kök

   

  Kök

   

  Kök

   

  Vy mot hall

   

  Vardagsrum

   

  Vardagsrum mot hall och kök

   

  Hall

   

  Vy mot hall

   

  Hall öv

   

  Sovrum 2

   

  Sovrum 2

   

  Litet sovrum 3

   

  Masterbedroom 4

   

  Öppenspis

   

  Badrum öv

   

  WC

   

  Bad

   

  Byavägen 35

   

  Altan

   

  Gårdshus med garage

   

  Altan med kvällssol

   

  Gården

   

  Karta, två fastigheter ingår i köpet, den streckade och den till höger!

  Planritning

   

  Bottenplan

   

  Övervåning

   

  Källarplan