Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  495000 kr

  Driftkostnad:  32900 kr

  Fastigh.bet:  RUNDVIK 26:2

  Tomtarea:  1090 Kvm

  Biarea:  72 Kvm

  Boarea:  92 Kvm

  Antal rum:  4 rum och kök

  Varav sovrum:  3

  Priskommentar:  NYTT PRIS !

  Byggnadsår:  1939

  Byggnadstyp:  1,5 planshus med källarvåning

  Ägandeform:  Friköpt - Småhus

  Rundvik - Villa med karaktär

  Genvägen 9, Rundvik,
  Villor, 4 rum, 1090 kvm


  Genvägens Bläckhornshus, taket har karaktären av ett bläckhorn som många av oss har erfarenhet av gällande skrivstil i skolan. Ett hemtrevligt hus där du måste öppna dörren, stiga in och känna in atmosfären och planlösningen i huset.

  Pris: 495000 kr

  Visningar  Ansvarig mäklare:
  Ros-Marie  Brontén
  ros-marie@gretasavenstedt.se
  +0768170600

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  Byggnadsbeskrivning

  SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
  Byggnad, totalt värde: 95 000 kr
  Mark, totalt värde: 51 000 kr ().
  Summavärde: 146 000 kr

  Taxeringsår: 2021
  Byggår: 1939
  Värdeår: 1939

  Bra att veta

  Säljare av fastigheten är Nils Jonas Ivans dödsbo som beviljats lagfart och godkänd bouppteckning är registrerad. Fyra dödsodelägare som inte bott i huset. Deras far köpte huset 1998. Därav kan fakta uppgifterna såsom årtal när fasad och tak byttes inte exakt anges. Men detta har skett under pappans ägande. Dödsbodelägarna har tömt och städat ur huset . I källarvåningen finns en verkstad/hobbyrum med verktyg, slipmaskin och färgburkar som ingår i köpet och det är upp till Dig som köpare att överta och göra det du vill med lösöret. Fasaden är Värmetimmer och har förmodligen lagts utanpå den gamla fasaden som tros vara masonit. När plåttaket är lagt är okänt. Men huset upplevs som väldigt varmt av dödsbodelägrna. Fönstren är kompletterade inifrån med ett extra glas som har skruvats fast vilket dämpar ljud utifrån. Min egen känsla vid första besöktet var en känsla av tyst och lugnt. Planlösningen är bra och inga genomgångsrum. Ett charmigt hus med bra planlösning med andra ord. Boytan enligt fastighetsregistret känns inte korrekt och i fastighetstaxeringen står det en värdeyta på 75 kvm. Enligt egen mätning är yttermåttet på huset 82 kvm. Genvägen är ett mysigt kvarter med äldre bebyggelse och relativt stora tomter, vilket ger kvarteret karaktär. 

  Dödsbodelägarna friskriver sig från dolda fel i fastigheten eftersom de aldrig bott i fastigheten.

  Entréplan

  Du stiger in i en yttre hall samt innerhall med trapphuset till vänster om entrén, ca 18 kvm totalt. Till höger om entrén finns ett sovrum på ca 10 kvm. Badrummet ligger även det till höger om entrén och den inre hallen. Till vänster finns köket, ca 13,5 kvm. Inredningen är delvis tidstypiskt från byggåret och håller inte dagens standardhöjd betr diskbänk och bänkskivor. I köket finns även en IVT luft/värmare. Köket har fönster i två väderstreck.

  Från köket når du sovrum nr 2 som har trägolv/plankgolv, slipbart, drygt 13 kvm och ger en hemtrevlig känsla. Vardagsrummet är nästan 22 kvm, du når vardagrummet från den inre hallen. Vardagrummet har trägolv som är slipbart.

  Entréplanet har en trevlig planlösning med hallen centrerat , ett sovrum till höger, Vardagsrummet rakt fram. Köket till vänster och från köket når du ytterligare ett sovrum alternativt arbetsrum. 

  Våning 2

  Här har man inrett ett större sovrum på 13 kvm med ett vackert fönstersprång på båda sidor av rummet. Nålfiltsmatta. Rummet har ingen vattenbärande värme utan kan värmas med ett element. Här finns potential att inreda, bygga om den yttre vinden som sträcker sig över hela huset, används idag som förråd.

  Källarvåning

  Äldre källare som är en källare ! Matkällare, hall, Verkstad med bänk/belysning diverse verktyg som ingår i köpet. Pannrum med kombipanna samt en tvättmaskin. I hallen finns en Ackumulatortank på 1.500 L. I källaren finns också en bastu med bastuaggregat och dusch. Vidare finns ett separat rum för ved och en källaringång som inte idag är riktigt duglig för alldaglig genomgång. Finns även ett rum där oljetanken står och diverse virkesförråd. I källarens hall finns några små praktiska förråd för förvaring.

  Garage/Friggebod

  Ett enklare kallgarage byggdes 1999, grusgolv. På tomten finns även en isolerad friggebod på 8 kvm

  Området: Rundvik

  I Rundvik är havet nära och här finns gott om fiskemöjligheter, närhet till skog och natur. Rundviks båthamn erbjuder även båtplats för gästande båtar.

  Högst 5 minuters bilresa in till Nordmaling där du har all tänkbar service samt Resecentrum som tar dig in till Umeå och lasarettsområdet. Från Rundvik har du tillgång till två flygplatser, Örnsköldsvik och Umeå med flyg till Stockholm och andra destinationer. 

  Mellan Rundvik och Nordmaling finns en gång-och cykelväg, skild från trafiken. På 20 minuter cyklar du dessa 8 km.

  Här finns också en privat förskola som drivs av ett personalkoperativ, Pizzeria och Folketshus som används till diverse aktiviteter såsom bio, bingo, dans och pubkvällr. Till de sportiga har Rundvik en aktiv idrottsförening och intresseförening som ordnar yoga kurser, skidträning, valborgsfirande, lekplatser för barnen m m.

   , 

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Omgående eller enl ö k
  Byggnadstyp: 1,5 planshus med källarvåning
  Byggnadsår: 1939
  Fönster: 2-glas
  Uppvärmning: Ved Olja El, Ackumulatortank 1 500 L
  Ventilation och kyla: Självdrag
  Fasad: Värmetimmer utanpå den gamla masonitfasaden
  Tak: Plåt
  Plåtarb: Svart plåt
  Bjälklag: Trä
  Grundläggn: Källargrund
  Stomme: Trä
  Skorstenspipa: Murstock finns
  Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
  TV / Data: Parabol Viasat. Förberett för Fiber enl telefonsamtal med kommunen.

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 95000 kr
  Tomt: 51000 kr
  Totalt: 146000 kr
  År: 2021
  Kod: 220

  Driftkostnad

  Värme: 24000 kr/år
  Vatten/Avlopp: 6100 kr/år
  Renhållning: 2800 kr/år
  Totalt driftkostnad: 32900 kr/år
  Driftkommentar: Schablonberäknad driftskostnad. El förbrukningen är beräknad på 20.000 kWh och inomhustemperaturen har varit 25-28 c enl utsago.

  Bilder

   

  Fasad

   

  Fasad

   

  Kvartersbild

   

  Kök

   

  Kök

   

  Kök

   

  Vardagsrum

   

  Vardagsrum

   

  Sovrum invid kök

   

  Sovrum

   

  Bild från hall till köket

   

  Trapphus

   

   

  Badrum

   

  Badrum

   

  Hall

   

  Sovrum 1 tr

   

  Fönster nisch 1 tr

   

  Kallvinda

   

  Verkstad i källarvåningen

   

  Pannrum kombinerad tvättstuga

   

  Hall i kv ackumulatortank

   

  Översiktsbild

   

  Enklare garage

   

  Isolerad friggebod

   

  Karta

   

  Kvarterskarta