Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • PLANRITNING
 • DOKUMENT
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  595000 kr

  Driftkostnad:  42752 kr

  Fastigh.bet:  BJÖRNEN 4

  Tomtarea:  972 Kvm

  Biarea:  62 Kvm

  Boarea:  90 Kvm

  Antal rum:  4 rum och kök

  Varav sovrum:  3

  Priskommentar:  Utgångspris

  Byggnadsår:  1909

  Byggnadstyp:  1,5 planshus med källare

  Ägandeform:  Friköpt - Småhus

  Charmig villa på hörntomt!

  Björkvägen 13, Vindeln,
  Villor, 4 rum, 972 kvm


  Söker du ett hus med charm att renovera till ditt!? Då kanske du har hittat hem på Björkvägen 13 i Vindeln. Här finns ett äldre timmerhus med 4 rok i 1,5 plan med källare. Här finns även ett dubbelgarage med verkstad i källaren.

  Pris: 595000 kr

  Visningar  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  RUMSBESKRIVNING

  Välkommen till Björkvägen 13 och denna charmiga villa som faktiskt var det första huset som byggdes på området. När Renforsskolan skulle byggas blev huset flyttat till denna tomt från andra sidan av den stora vägen genom Vindeln. Huset renoverades då kring 1966 och garaget blev byggt. Sedan dess har inga större renoveringar gjorts förutom att bygga till uterummet på gaveln av huset. Huset mäter 90 kvm i boyta och 62 i källaren. Räknat till golvyta är huset ca 120 kvm i 1,5 plan vilket gör att huset känns betydligt större än sina uppmätta 90 kvm i boyta.

  Här stiger vi in i en mindre hall med trapphus till övervåningen och nedgång till källaren. I bottenplanet finns en innerhall med hatthylla till höger. Rakt fram ligger det rymliga lantköket med äldre träluckor. Köket är utrustat med kyl/frys och spis med häll. Vitvarorna är äldre och har bristande funktion. Här finns plats för ett större matbord vid fönstret. Vardagsrummet har fönster i två väderstreck, parkettgolv och utgång till det rymliga uterummet på gaveln av huset. Uterummet har plats för flera möblemang och har skjutdörrar runt om. I hallen i bottenplan finns husets badrum som är i bruk. Badrummet har äldre ytskikt i retroutförande med blå toner. Här finns WC, handfat och en större duschkabin. Ytskikten kan behöva ses över. 

  En trappa upp finns en hall med utgång till balkongen ovanför ingången  av huset. I det övre planet finns tre sovrum varav ett större med fönster i två väderstreck och plankgolv. De andra två sovrummen var ursprungligen ett stort men har delats av till två mindre som har ett fönster vardera, varav det ena har heltäckningsmatta och det andra en golvmatta.Förmodligen finns äldre plankgolv att plocka fram i hela huset för den som vill renovera i gammal stil.  Toaletten på övervåningen används ej, behöver renoveras. Toaletten går i retrostil i gröna toner och har WC och handfat. 

  Källaren mäter 62 kvm och här finns ett inrett rum direkt till vänster nedanför trappan. Rummet har nyttjats till kontor men går väl att inreda till ett sovrum för den som önskar. Här finns även tvättstuga med tvättmaskin samt ett separat torkrum i anslutning. Här finns ett äldre badrum med dusch och bastu som inte används men utgör ett bra utrymme för den som vill renovera till ett fint hemmaspa. Källaren har även flera förråd, matkällare och pannrum. Pannan är äldre från flyttåret 1966 och pelletsbrännaren från 2007. Anläggninen är fullt fungerande, godkänd och sotad. 

  DUBBELGARAGE & VERKSTAD

  Här finns ett rymligt dubbelgarage med två portar och en verkstadsdel i källaren. Garaget är varmbonat och verkstaden har kulvert in från huset och ett vattenburet element. Perfekt för hobbymekaren eller för någon med en mindre verksamhet. Garaget är ca 45 kvm och biarean i källaren ca 40 kvm. 

  TOMT & TRÄDGÅRD

  Tomten är friköpt och omfattar totalt 996 kvm trädgårdstomt. Här finns buskar och träd och träd och tomten vetter på baksidan mot en allmänning och en lekpark. 

  Området: Vindeln

  Vindeln ligger beläget ca 5,5 mil från Umeå vid Vindelälven. Samhället bjuder på det mesta en behöver i serviceutbud, butiker, hårfrissor, bank och post mm. Förskola finns både privat och kommunal samt skola upp till och med klass 9 samt Folkhögskola. Här finns naturen nära och Vindelälven som ger området sin historia och karaktär. Här finns ett rikt föreningsliv med ridklubb, hockey, fotboll, skidbacke på Buberget, bra fiske i älven och fina promenadstråk. Bra kommunikationer med tåg och buss.

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Juli 2022
  Byggnadstyp: 1,5 planshus med källare
  Byggnadsår: 1909
  Fönster: 2-glas
  Uppvärmning: Vattenburet system med pelletsbrännare.
  Ventilation och kyla: Självdrag
  Fasad: Trä
  Tak: Betongpannor från 1966
  Bjälklag: Timmer
  Grundläggn: Källargrund
  Stomme: Timmer
  Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.
  TV / Data: Digital-TV/Bredband

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 399000 kr
  Tomt: 159000 kr
  Totalt: 558000 kr
  År: 2021
  Kod: 220

  Driftkostnad

  Värme: 26000 kr/år
  El: 7200 kr/år
  Vatten/Avlopp: 8752 kr/år
  Sotning: 800 kr/år
  Totalt driftkostnad: 42752 kr/år
  Driftkommentar: Nuvarande ägaren har haft 22-23 grader i huset året om.

  Bilder

   

  Björkvägen 13

   

  Uterum

   

  Dubbelgarage och verkstad

   

  Entré

   

  Kök

   

  Rymligt

   

  Plats för större matbord

   

  Vardagsrum

   

  Utgång till uterum

   

  Uterum

   

  Rymligt

   

  Skjutdörrar runt hela

   

  Uterum

   

  Badrum bv

   

  Sovrum öv

   

  Trägolv

   

  WC öv, ur funktion

   

  Dubbelgarage

   

  Verkstad under garaget

   

  Gården

   

  Tomtkarta

   

  Områdeskarta

  Planritning

   

  Bottenplan

   

  Vindsplan

   

  Källarplan

   

  Garage

   

  Verkstad kv