Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • DOKUMENT
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  295000 kr

  Driftkostnad:  34495 kr

  Fastigh.bet:  RUNDVIK 30:13

  Tomtarea:  2081 Kvm

  Biarea:  80 Kvm

  Boarea:  120 Kvm

  Antal rum:  4 rum och kök

  Varav sovrum:  2

  Priskommentar:  eller bud/högstbjudande

  Byggnadsår:  1929

  Byggnadstyp:  2-plans hus med vind

  Ägandeform:  Friköpt - Småhus

  Rundvik - Optimalt läge på Tullvägen

  Tullvägen 9, Rundvik,
  Villor, 4 rum, 2081 kvm


  Huset har stor renoveringspotential för den moderna familjen. Här finns stor möjlighet att skapa sitt drömboende med havet som granne. Högt läge med lummig och kuperad trädgård , berg i dagen samt plattare trädgårdsdel med äppelträd och lekstuga.

  Pris: 295000 kr

  Visningar  Ansvarig mäklare:
  Ros-Marie  Brontén
  ros-marie@gretasavenstedt.se
  +0768170600

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  Byggnadsbeskrivning

  SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
  Byggnad, värde: 124 000 kr
  Mark, värde: 40 000 kr
  Summavärde: 164 000 kr

  Taxeringsår: 2018
  Byggår: 1929
  Värdeår: 1929

  Lite kuriosa

  Bostaden har låtit utgöra hem för en och samma familj sedan 30-talet då bröderna Ivar och Einar Rönnmark lät sälja/köpa en bit av varandra. Huset lät därefter byggas av virke från Rundvikssågen och här sitter Masonit AB:s historia i väggarna. På berget kunde man långt tillbaka i tiden sitta och blicka ut över båtarna som lade till vid kajen men också tulltjänstemännen och det flertalet arbetare vid sågen som i tidig morgonotta var på väg till arbetet. I matsalen som ligger intill köket fanns ett matplatsbord med plats för familjens sociala umgänge, här har syskon och syskonbarn firat åtskilliga julaftnar som gett fina minnen i livet.

  Allmänt

  Säljaren av huset heter Helen Rönnmark, hon har lämnat fullmakt till sin svägerska som är min uppgiftslämnare i denna försäljning. Hon har berättat att 2008 lades ett nytt plåttak utanpå det befintliga plåttaket, Helen var noga och ville ha samma färg på husets tak som garagets. Dessutom byttes fönstren till 3-glas under slutet av 90-talet, dock inte i hela huset. Huset är tilläggsisolerat och ny träpanel lades, årtal okänt. Förmodligen ligger den gamla fasaden kvar. 

  Huset har inte bebotts de två senaste åren men har inte stått kallställt. Tillträde kan ske omgående om så önskas. Huset säljs i befintligt skick och med friskrivningsklausul mot fel och brister i fastighet.

  Entréplan

  Välkommen in till en rymlig hall. Här finns avhängningsyta innanför dörr till höger. Till vänster har du trappen med ledstång och vit väggpanel i gammal stil. Husets entré har fått en inglasning, både uppe och nere. Äldre duschrum med wc och TM i anslutning till hallen. Till höger har du ett rymligt vardagsrum i fil, alternativt matsal eller mindre sovrum. Vardagsrummet har fönster i flera väderstreck som ger ett fint ljusinsläpp. Ett hemtrevligt kök som du når både från hall och "matsalen". Köket har stort renoveringsbehov och potential. Köksutrustningen består av spis, fläkt, kyl/frys med okända årtal. En charmig vedeldad spis i gjutjärn. Här finns också ett stort skafferi där du går in när du väljer de torrvaror du förvarar där. Fönster i två väderstreck varav det ena fönstret vetter ut mot den kuperade delen av trädgården, ljust och hemtrevligt. Här har Helen bjudit syskonbarnen på nybakade bullar, sju sorters kakor och dukat upp för social samvaro i matsalen, man känner historiens vingslag. Mellan köket och matsalen finns två förråd, Matsalen har plats för ett större matbord eller kan göras om till ytterligare ett sovrum, fönster i två väderstreck. Från Matsalen har du vardagsrummet med byggda bokhyllor och fönster i två väderstreck-

  Övre plan

  Du tar dig upp till övre plan via den ståtliga trappen med en tidsenlig handledare från slutet av 1920-talet. Här möts du av hallen med utgång till inglasad balkong och skymt av havet. Från hallen når du ett större vindsförråd, vindslucka i taket tilll vinden. Från hallen når du ett större sovrum med plats för dubbelsäng, inbyggda garderober och en kattfotsvind , lämplig som ett extra utrymme eller sovplats.Från sovrummet når du ett större allrum alternativt ytterligare ett sovrum, även här finns en skrubb eller kattfotsvind.

  Området: Rundvik

  I Rundvik är havet nära och här finns gott om fiskemöjligheter, närhet till skog och natur. Rundviks båthamn erbjuder även båtplats för gästande båtar.

  Högst 5 minuters bilresa in till Nordmaling där du har all tänkbar service samt Resecentrum som tar dig in till Umeå och lasarettsområdet. Från Rundvik har du tillgång till två flygplatser, Örnsköldsvik och Umeå med flyg till Stockholm och andra destinationer. 

  Mellan Rundvik och Nordmaling finns en gång-och cykelväg, skild från trafiken. På 20 minuter cyklar du dessa 8 km.

  Här finns också en privat förskola som drivs av ett personalkoperativ, Pizzeria och Folketshus som används till diverse aktiviteter såsom bio, bingo, dans och pubkvällr. Till de sportiga har Rundvik en aktiv idrottsförening och intresseförening som ordnar yoga kurser, skidträning, valborgsfirande, lekplatser för barnen m m.

   , 

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Omgående om så önskas
  Byggnadstyp: 2-plans hus med vind
  Byggnadsår: 1929
  Fönster: 3-glas, delvis 2-glas
  Öppen spis: Vedspis i kök
  Uppvärmning: Direktverkande el, tidigare vattenburet
  Ventilation och kyla: Självdrag
  Fasad: Trä
  Tak: Plåt
  Plåtarb: Svart plåt
  Bjälklag: Trä
  Stomme: Trä
  Skorsten: Betongsten
  Skorstenspipa: Ja, Sotad ca 2017
  Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om.. Kommunalt avlopp.

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 124000 kr
  Tomt: 40000 kr
  Totalt: 164000 kr
  År: 2018
  Kod: 220

  Driftkostnad

  Värme: 27450 kr/år
  Vatten/Avlopp: 5545 kr/år
  Renhållning: 1500 kr/år
  Totalt driftkostnad: 34495 kr/år
  Driftkommentar: el, värme är beräknad på 18 300 kWh/år x 1.50/kWh inkl skatter och moms. Den fasta avgiften på VA är 4.295 +förbrukning, renh schablonberäknad. Villa-hem tillkommer.

  Bilder

   

  Huset står på Berg

   

  Fasad med garage

   

  Inbyggd veranda

   

  Kök- fin utsikt mot tomten

   

  kök med vedspis

   

  Större sovrum 1 tr

   

  Vardagsrum i fil

   

  Trapphus