Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  695000 kr

  Driftkostnad:  27540 kr

  Fastigh.bet:  GRANÖN 3:8

  Betesmark:  1 Ha

  Skogsmark:  5 Ha

  Tomtarea:  3000 Kvm

  Biarea:  102 Kvm

  Boarea:  173 Kvm

  Antal rum:  6 rum och kök

  Varav sovrum:  5

  Priskommentar:  Utgångspris

  Byggnadsår:  1919

  Byggnadstyp:  Tvåplanshus med källare

  Ägandeform:  Friköpt - Gård

  Mindre gård med mark i Granö

  Blå vägen 38, Granö,
  Gårdar, 6 rum, 1 kvm


  Välkommen till Blå vägen 38 och denna rymliga familjevilla med 6 rok, egen mark i anslutning till gården samt några skiften om totalt 6,45 ha med skog och åkermark. Här bor man med fin utsikt mot älven och vackra kyrkan i Granö. Välkommen att kika in!

  Pris: 695000 kr

  Visningar  Ansvarig mäklare:
  Greta Sävenstedt
  greta@gretasavenstedt.se
  070-685 35 35

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  Fakta

  RUMSBESKRIVNING

  Välkommen till Blå Vägen 38 som ligger med egna skogen och marken i ryggen med fin utsikt över älven och kyrkan i Granö. Huset har anor sedan 100 år och är i grunden ett gediget timmerhus som är ombyggt och utbyggt under åren med olika ägare och behov. Idag är husets boarea på 173 kvm fördelat i två plan plus full källare. På gården finns en förrådsbod och gott om plats för den som vill bygga garage eller carport. Den egna marken sträcker sig ovanför huset upp till en liten åker med en egen lada. 

  Här stiger vi in i en rymlig hall som nuvarande ägare byggt ut år 2001. Hallen är inredd med klinkergolv och har gott om plats för inredning och förvaring. Två trappsteg upp når vi innerhallen som med sitt fina plankgolv vittnar om att huset är gammalt. Rakt fram ligger köket som är i två delar men som går att öppna upp till ett enda stort kök. Köket är renoverat sedan tidigare med luckor, stommar, bänkskivor och kakel i en stil som passar väl in med huset. Här finns fullstor kyl/frys, spis och diskmaskin(2016). Vardagsrummet är rymligt med fönster i två väderstreck och fin utsikt mot älven och kyrkan, här ligger ett parkettgolv och det finns en härlig stämningshöjande kamin som är fullt godkänd och eldningsbar. Innanför vardagsrummet ligger ett sovrum som har ett tillhörande badrum, som ett master bedroom. Badrummet har äldre golvmatta och väv på vägg. Här finns dusch, WC och handfat, badrummet fungerar även som tvättstuga med plats för häng och en tvättmaskin (2016). När vi går vidare från sovrummet kommer vi tillbaka till innerhallen och trappan som tar oss upp till övervåningen. 

  På andra våningen finner vi ett rymligt allrum/hall med trägolv och fönster. Rakt fram ligger den del som är utbyggd till ett extrarum med balkong. Övervåningen har fyra sovrum i bra storlek varav ett har inbyggda klädkammare. Här finns även ett badrum med äldre golvmatta och målad väv på vägg. Badrummet är inrett med badkar, WC och handfat.

  Källaren är utgrävd senare än byggåret och har gott om plats för förvaring. Här finns pannrummet med den nyare bergvärmepumpen som installerades kring år 2014. I källaren finns en fläktkonvektor som blåser värmen runt i källaren vilket är mycket bra att ha i kombination med bergvärme. Ett fönster i källaren är sämre men det finns ett nytt som ingår i köpet. 

  SKOG OCH MARK

  Den egna marken består av ca 5 ha åkermark, 1 ha betesmark och 1 ha övrig mark som är fördelat på 6 mindre skiften, varav ett är gårdsskiftet till sammans med skogen bakom huset och åkern ovanför med den egna ladan. Ladan är utbyggd för att rymma en båt och det finns en väg upp till åkern nära huset. Det finns möjlighet att ha båt på den egna marken som sträcker sig ner till älven. 

  TOMT OCH TRÄDGÅRD

  Trädgårdstomten är friköpt på 3 000 kvm och ligger i söderläge och har fin utsikt mot älven. Här finns buskar, träd och planteringar. 

  NÄROMRÅDET

  Ovanför huset finns elljusspår med skidspår på vintern. Här finns även en ny vandringsled i närheten som sträcker sig från Granö till Vindeln där ett löparlopp har gått två år i rad sedan invigningen av leden, Tvåälvsloppet. Snett nedanför kyrkan finns fler båtplatser för den som är intresserad så det finns möjlighet att ha båt där eller på den egna marken nedanför huset. 

  Området: Granö - Tegsnäset

  Granö och Tegsnäset är två närliggande byar som ligger mellan Umeå och Lycksele, vackert belägna längst älven. Här finns förskolor, småbarnsskola och bibliotek samt ett rikt föreningsliv. I Tegsnäset finns en golfbana samt en fina badplatser. I Granö finns en "allt i allo" butik och café samt matbutik och camping med en fin restaurang och bad. I området finns även tennisbana och elljusspår. Den nya gång och cykelbanan är nu färdigställd mellan Granö och Tegsnäset. 

  Till närliggande tätort Vindeln är det drygt 2 mil, där finns goda kommunikationer med tåg och buss, bank, post diverse affärer. Där finns även en populär slalombacke på Buberget, ridklubb med ridhus, badhus, fritidscentrum och ett härligt rekreationsområde kring vackra Vindelälven och kvarnområdet.

  Byggnad m.m.

  Tillgänglighet: Enligt överenskommelse
  Byggnadstyp: Tvåplanshus med källare
  Byggnadsår: 1919
  Fönster: 2-glas, Bytt under 90-talet
  Öppen spis: Kamin i vardagsrum
  Uppvärmning: Bergvärme installerad 2014
  Ventilation och kyla: Självdrag, strömstyrd paxfläkt i badrum
  Fasad: Eternit och trä
  Tak: Plåt
  Plåtarb: Svart plåt
  Bjälklag: Timmer och trä
  Grundläggn: Källargrund
  Stomme: Timmer och trä
  Vatten och avlopp: Enskilt vatten året om, via vattenförening. Enskilt avlopp, ny 3-kammarbrunn delas med flera hushåll.
  TV / Data: Digital-Box / Bredband

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 138000 kr
  Tomt: 32000 kr
  Totalt: 205000 kr
  År: 2017
  Kod: 120

  Driftkostnad

  El: 21000 kr/år
  Vatten/Avlopp: 4800 kr/år
  Sotning: 200 kr/år
  Renhållning: 1540 kr/år
  Totalt driftkostnad: 27540 kr/år
  Driftkommentar: Total elförbrukning senaste 5 åren: 13 449 kwh.

  Bilder

   

  Huset

   

  Gården med skogen ovanför

   

  Utbyggd hall

   

  Entré

   

  Innerhall

   

  Kök

   

  Matplats

   

  Kök

   

  Ljusa luckor

   

  Matplats

   

  Vardagsrum

   

  Kamin som är fullt eldningsbar

   

  Äkta spegeldörrar

   

  Vardagsrum

   

  Sovrum 1

   

  Badrum

   

  Tvättmaskin i badrum

   

  Sovrum 2 öv

   

  Balkong i sovrummet

   

  Hall/allrum öv

   

  Sovrum 3 öv

   

  Sovrum 4 öv

   

  Sovrum 5 öv

   

  Klädkammare i sovrum

   

  Badrum öv

   

  Badrum öv

   

  Entré

   

  Förrådsbod på baksidan

   

  Gården med älven nedanför

   

  Älven och kyrkan nedanför huset

   

  Del av den egna marken ovanför huset

   

  Egna ladan ovanför huset

   

  Karta