Greta Sävenstedt
 • ÖVERSIKT
 • BOSTADSFAKTA
 • ALLA BILDER
 • KONTAKT
 • Fakta

  Pris:  595000 kr

  Driftkostnad:  17675 kr

  Fastigh.bet:  RUNDVIK 54:1

  Tomtarea:  1928 Kvm

  Biarea:  5 Kvm

  Boarea:  98 Kvm

  Antal rum:  4 rum och kök

  Varav sovrum:  1

  Priskommentar:  eller bud/högstbjudande

  Byggnadsår:  1934

  Byggnadstyp:  1,5 planshus

  Ägandeform:  Friköpt - Småhus

  Rundvik - charmigt hus och lugnt läge

  Parkvägen 2, Rundvik,
  Villor, 4 rum, 1928 kvm


  Drömhuset till salu i Rundvik. Charmigt hus på stor hörntomt med gårdshus och en spännande trädgård, fin utemiljö som inbjuder till att vistas utomhus i insynsskyddade uteplatser. Ägaren har lagt ned åtskilliga arbetstimmar för att skapa en unik utomhusmiljö men tidens tand gör att huset skall säljas på den öppna marknaden. Parkvägen ligger i ett lugnt villakvarter och liten kvartersgata bidrar till den fina atmosfären som omger kvarteret, sedan att havet och båthamnen inte ligger långt borta är ingen nackdel.

  Pris: 595000 kr

  Visningar  Ansvarig mäklare:
  Ros-Marie  Brontén
  ros-marie@gretasavenstedt.se
  +0768170600

  Ingen visning planerad
   

  Bostadsfakta

  Allmänt

  Under sex år har ägarinnan lagt ned omsorg och intresse för att skapa en trivsam boendemiljö i huset på Parkvägen 2. Hon har stortrivts här och njutit av den miljö hon skapat både interiört och exteriört. Den mörka årstiden har hon sökt sig till varmare breddgrader. Husets fasad målades 2016. Kaminen i vardagsrummet installerades 2015 och är i gjutjärn och täljsten. Tillbyggd inglasad uteplats 2015 samt ett större trädäck i anslutning till uterummet byggdes samtidigt, den är insynsskyddad. Det inglasade uterummet är byggt som ett rum med fönsterrutor istället för stora moderna glaspartier, detta harmonierar med huset på ett trivsamt sätt. Någon gång på 70-talet reoverades huset av förra ägaren och tilläggsisolerades. Samtidigt byggdes gårdshuset som inrymmer ett stort isolerat gästrum, förråd och garage. Gårdshuset har hel platta på mark och är ca 50 kvm. Huset har bra luft via de ventiler som satts in i varje rum. Renoverad och tillbyggd brokvist med den breda trappen känns välkomnande och här kan du njuta av morgonkaffet och morgontidningen. Krypgrunden är isolerad med Polyuretan 2018 och ger ett varmare inomhusklimat.

  Bottenvåning

  Via den rymliga brokvisten och öppnade dörren når du en fin och välkomnande hall. Direkt till höger har du den vitmålade trappen som leder till husets övervåning. Till vänster har du ett hemtrevligt kök med vit inredning upp till taket. Köket har ett fönster mot entrén och ett vid matplatsen. Diskmaskinen är nyare (2012), delad kyl/frys, spis med ugn, köksfläkt och ett skafferi.

  Från köket når du vardagsrummet i fil, här kan du dela av rummet om du så önskar och skapa ett sovrum. Idag används rummet som matplats för middagar och samkväm. Mörka och mysiga höstkvällar eldar du i kaminen och njuter i sammetssoffan. Från hallen till höger har du husets badrum med wc/handfat/dusch och toppmatad tvättmaskin som är placerad i skrubben. Badrummet har golv-och väggmatta.

  Övre plan

  Övre plan har ett trevligt allrum med nytt panaramafönster och en vacker öppen spis som ej använts på många år och därför har eldningsförbud men går lätt att åtgärda. I allrummet/tv-rummet ryms en liten skrivhörna och här finns ett vindsförråd. Övervåningen har ett stort sovrum och en walk in closett där du förvarar dina kläder. 

  Gårdshus

  På 70-talet bygggdes gårdshuset av förra ägaren. Uppskattad yta är 50 kvm och har hel platta på mark. Gårdshuset har . egen infart och garage. Från gårdsinsidan når du ett stycke förråd samt egen ingång till ett varmbonat gästrum med fint trägolv.

  Säljaren låter hälsa att om du tycker att blomprakten är överdådig är det enkelt att förändra planteringarna till lättskötta buskar. Hela trädgården är som en Pergola med flera sittplatser för lugn och ro.

  Byggnad m.m.

  Byggnadstyp: 1,5 planshus
  Byggnadsår: 1934
  Fönster: 2-glas
  Öppen spis: Kamin i vardagsrummet
  Uppvärmning: Direktverkande el, luftvärmepump och kamin
  Ventilation och kyla: Självdrag
  Fasad: Trä
  Tak: Plåt
  Plåtarb: Svart plåt
  Bjälklag: Trä
  Grundläggn: Torpargrund
  Stomme: Trä
  Skorstenspipa: Ja
  Vatten och avlopp: Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
  TV / Data: Internet finns vid gatan Skolvägen

   

  Taxeringsvärde

  Byggnad: 99000 kr
  Tomt: 39000 kr
  Totalt: 138000 kr
  År: 2018
  Kod: 220

  Driftkostnad

  Värme: 12219 kr/år
  Vatten/Avlopp: 3456 kr/år
  Renhållning: 2000 kr/år
  Totalt driftkostnad: 17675 kr/år
  Driftkommentar: Elförbrukningen är beräknad på en årsförbrukning på 8.146 kWh/år. Vattnet har ingen kostnad per kbm, endast en fast avgift enl oven. Renhållningen är schablonberäknad.

  Bilder

   

  Gavelfasad

   

  Entrésida/infart

   

  Trädgårdssidan sett från Skolvägen

   

  Uterum på gavelsidan

   

  Fasad gavel/trädgård

   

  Gavel sett från Skolvägen

   

  Hall sett från ytterdödrren

   

  Kök

   

  Kök

   

  Kök

   

  Kök

   

  Vardagsrum i fil

   

  Vardagsrum i fil

   

  Matplats i vardagsrummet

   

  Badrum bottenvåningen

   

  Tv-rum övre plan

   

  Tv-rum övre plan

   

  Vy från tv-rummet på övre plan

   

  Sovrum övre plan

   

  Uterum

   

  Uterum

   

  Insynsskyddad uteplats vid uterummet

   

  Utsikt från den insynsskyddade uteplatsen

   

  Trädgårdstomt med berghällor

   

  Gästrum i gårdshuset

   

  Gårdshus med bl a garage/förråd

   

  Gästhuset

   

  Brokvist med generös trapp